Dolar 32,3819
Euro 34,6738
Altın 2.405,49
BİST 10.077,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

TAYSAD Avrupalı’yı yatırıma çağırdı

TAYSAD Avrupalı’yı yatırıma çağırdı
02 Mart 2013 11:34
A+
A-

TAYSAD-logo

 Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, Türk otomotiv endüstrisinin özellikle hafif ticari araçta üst seviyeyi yakaladığını belirterek, “Burada üretilen araçlar her dönem yılın aracı seçiliyor. Avrupalı küresel markaların bu segmentte üretime girmesi doğru bir yatırım olacaktır” dedi.
TAYSAD’tan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Dudaroğlu, birçok markanın Türkiye’deki üreticilerden daha çok satış hacimleri yakaladığını belirterek, Türkiye’de yerleşik üreticilerden daha fazla otomobil satan Avrupalı şirketleri uzun süredir izlediklerini bildirdi.
Yüksek adette araç satanlar şirketler için Türkiye’nin ciddi bir pazar olduğunu ifade eden Dudaroğlu, burada kazanılan paranın bir miktarının bu ülkeye yatırılması gerektiğini kaydetti.
Dudaroğlu, söz konusu üreticilerin yapacakları olası yatırımlarla maliyetlerini azaltıp pazarlarını geliştirme şansı bulacağına dikkati çekerek, “Türkiye’de yatırım yaparak daha da fazla kazanmanız mümkün. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da bu yöndeki çağrısını gönülden destekliyoruz” dedi.

     “Hafif ticari araçta üst seviyeyi yakaladık”

Dudaroğlu, Türk otomotiv endüstrisinin özellikle hafif ticari araçta üst seviyeyi yakaladığını vurgulayarak, burada üretilen araçların her dönem yılın aracı seçildiğini söyledi.
Avrupalı küresel markaların bu segmentte üretime girmesinin doğru bir yatırım olabileceğini anlatan Dudaroğlu, Kore ve Japonya’dan üreticilerin Türkiye’de ciddi yatırımlar yaptığını, bunların tedarik sanayilerinin üretimini de burada tercih ettiğini dile getirdi.
Dudaroğlu, Avrupalı ana sanayinin yanı sıra tedarik sanayinin yatırımlarını da beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Kamuoyu da yatırım bekliyor. Kalifiye çalışandan, nitelikli ve kaliteli üretime, Ar-Ge merkezlerinden zamanında teslimata kadar birçok alanda rakip ülkelerden avantajlı bir durumda. Ülkemizde büyük hacimli satış yapan markalar yine bizim tedarik sanayimizden parça alıyor. Bu markalarla offset mekanizması çalıştırılarak tedarik imkanları da artırılmalı. Çağrımız, yalnızca yabancı küresel markalara değil, aynı zamanda onlarla ülkemizde ortak olarak araç pazarlayan büyük şirketlerimizedir.”

REKLAM ALANI