Dolar 32,5187
Euro 34,9172
Altın 2.436,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Çalışanlar candır

11 Ekim 2017 14:23 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2017 14:36

Siz müşterilerinize kendinizi anlatmak, tanıtmak için büyük reklam maliyetlerine katlanırken, çalışanlarınıza gereken özeni göstermediğiniz için kaybettiğiniz müşterileri de o maliyetlerinize eklemek zorunda kaldığınızın farkında olmayan firmalardan mısınız?

Öyle iseniz size bir haberim var…

Çalışanlar bir şirketin organı gibidir. Memnun edilmezlerse eksik çalışırsınız. Verimliğiniz düşer, hata oranlarınızın artması nedeni ile maliyetleriniz artar.

Hastalanırsınız yani 

Hatta müşteri memnuniyetiniz bile çalışanların düşük memnuniyet oranından etkilenir.

Bu etkileşimin önemli nedenlerinden bir tanesi müşterileriniz için sizin dışarıda ne söylediğinizden çok içeride ne söylediğinizin bir anlam ifade etmesidir.

Bu nedenle en iyi bakmanız gereken organlarınızdır çalışanlar…

Ve bu nedenle bir parçanız olduğunu sindirip gereken özeni göstermelisiniz.

Aynı bir makinanın çarkları gibi ahenk içinde çalışmalısınız. Bunun için çalışanlarınızın memnuniyetini periyodik olarak kontrol etmeli ve bunları ciddi bir biçimde değerlendirmelisiniz.

Onların istek ve şikayetlerini dikkate alarak, sorunlarını çözmek için gerekli aksiyonları planlamalı ve onlara bir parçanız olduklarını hissettirmelisiniz.

Gerektiğinde yetkinliklerini arttırmak için desteklemeli,  kendi işinin sorumluluğunu alması için teşvik etmelisiniz.

Hem kalitenizi arttırmak hem de müşterilerinizi memnun etmek istiyorsanız organlarınıza iyi bakın.

Unutmayın ki organlarınız çalışmaz ise yaşayamazsınız !..

Yeliz Sarıçam

REKLAM ALANI
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR