Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Çin ekonomisinin önemli 2 ismi Mart ayında Türkiye’de olacak

Çin ekonomisinin önemli 2 ismi Mart ayında Türkiye’de olacak
03 Mart 2015 22:43 | Son Güncellenme: 04 Mart 2015 10:06
A+
A-

Kong


Dünyanın en hızlı büyüyen kart kuruluşlarından UnionPay’in Başkanı Wenchao
Shi, Çin Komünist Parti Sekreteri Qingwei Kong ile İstanbul ve Bursa’da toplantılara katılmak amacıyla Mart ayında İstanbul’da olacak.

İkilinin bu ziyareti, Çin’le Türkiye arasında her geçen gün büyüyen ticari ilişkiler açısından oldukça önemli olarak adlandırılıyor.

Çin ekonomisinin önemli 2 ismi  Mart ayında Türkiye’de olacak   Dünyanın en hızlı büyüyen kart kuruluşlarından UnionPay’in Başkanı Wenchao Shi, Çin Komünist Parti Sekreteri Qingwei Kong ile İstanbul ve Bursa’da toplantılara katılmak amacıyla Mart ayında İstanbul’da olacak. İkilinin bu ziyareti, Çin’le Türkiye arasında her geçen gün büyüyen ticari ilişkiler açısından oldukça önemli olarak adlandırılıyor.

Bu hafta farklı basın kanallarında da yer aldığı gibi UnionPay’in Başkanı Wenchao Shi, Çin Komünist Parti Sekreteri Qingwei Kong, Mart ayında Türkiye’yi ziyaret edecek. İkilinin İstanbul ve Bursa’da farklı toplantılara katılmak için bu ziyareti planladıkları belirtiliyor.

ÇİN’E YATIRIM İZNİ BU İSİMDEN GEÇİYOR

Çin Komünist Parti ve Şangay Finansal Çalışmalar Komitesi (Shanghai Municipal Financial Service Office) Qingwei Kong, Shanghai serbest bölgesinde ticaret yapmak ya da ofis açmak isteyen Türk yatırımcılar açısından oldukça önemli bir isim. Qingwei Kong’un Genel Sekreterliği’ni yürüttüğü ŞangayFinansal Çalışmalar Komitesi, 2002 yılında Çin Komünist Partisi altında yapılandırıldı. Komitenin asli görevleri arasında, Şangay’ın uluslararası ticaret ve finans üssü olarak konumlanmasındaki gerekli düzenlemeleri yapmak bulunuyor. Diğer bir ifadeyle Çin’de yatırım ya da ticaret yapmak isteyen herhangi bir girişimcinin yolu mutlaka bu komite ve haliyle Qingwei Kong’dan geçiyor.

KARTLARIN “EFENDİSİ”

Gazetelerde kartların “efendisi” olarak adlandırılan UnionPay ise dünyanın en hızlı büyüyen kart kuruluşları arasında yer alıyor. Bugün dünya genelinde dolaşımda olan en geniş kart ağı, dünya genelindeki işlem hacmiyle de ikinci en geniş kart ağı olan UnionPay’in bağlı bulunduğu China UnionPay’in Başkanı Wenchao Shi’nin de Türkiye ziyareti, Çin’in Türkiye ile finansal ilişkilerini güçlendirmek isteğinin kanıtı olarak adlandırılıyor.

2002’de kurulan UnionPay’in bugün yurt içi ve dışında yaklaşık 500 üyesi bulunuyor. UnionPay kartları ise bugün 150 ülkede kabul ediliyor; 40 ülkede ise UnionPay logolu yerel kartlar basılıyor. Asya Pasifik Bölgesi, Avrupa, Amerika Kıtası, Afrika ve Avustralya dahil birçok ülke ve bölgeyi kapsayan UnionPay artık sadece Çin’in çok daha ötesine geçmiş durumda…

REKLAM ALANI