Dolar 32,5055
Euro 34,8954
Altın 2.441,11
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Avrupa’nın Haşerelerle Savaşta Üstün Markası Chrysamed Türkiye’de

Avrupa’nın Haşerelerle Savaşta Üstün Markası Chrysamed Türkiye’de
31 Ocak 2013 09:30 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:47
A+
A-

_ERC1387

Haşere ile mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Chrysmad teknolojisi ile %99su bazlı üretilen ilaç pazarda yer alan ilaçlardan çok farklı özelliklere sahip: Kokusuz, leke bırakmıyor, yanmıyor, alev almıyor, tahriş etmiyor ve doğa düşmanı itici gaz içermiyor.

 İnsan sağlığına ve çevreye duyarlı ilaç, haşerelere, sineklere, kenelere ve tahta kurularına karşı oldukça etkili. Gündelik yaşam alanlarımızda yer alan bütün malzemelerin üzerine rahatlıkla uygulanabiliyor. Üstelik mucidi bir Türk Mühendis…

 Iğdır’da başlayan hayat hikayesini, tek başına ve tamamen kendi şartlarıyla Almanya Hamburg Üniversitesi’nde mühendislik okuyarak sürdüren Yusuf Aktaş, geliştirdiği formülle Chrysamed’iyaratarak  bugün dünyanın pek çok ülkesinde tanınan bir markanın sahibi oldu.

Halen Avusturya’da yaşayan Aktaş, yabancı sermaye ortaklığı ile 2008 yılında İzmir Torbalı’da 14.300 metre kare kapalı alanda 15 Milyon Euroluk bir yatırımla fabrika kurmuştur.  Şuanda yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikada 200 ün üzerinde ruhsatlı ürün çeşidi üretilmektedir. Chrysamed bu kadar ürünü bir arada yapan Türkiye’de ve Avrupa’da tek firma. Fabrikada sadece halk sağlığı alanında değil aynı zamanda gübre ve zirai ilaç, veteriner ilaçları da üretilmektedir. Şuanda cironun önemli bir bölümünü ihracat oluşturmakta ve ihracatın büyük çoğunluğu Almanya’ya gerçekleştirilmektedir. Dünya genelinde 12.000 mağazaya sahip olan ünlü  Alman “ALDI” mağazalarınca da satılan Chrysamed bugün bir dünya markası olmuştur.

Chrysamed, yakın zamanda 10 Milyon Euro’luk yeni bir yatırımla İzmir’de ikinci fabrikasını kuracak. Daha uzun vadedeki planlar arasında halka açılmak da bulunmaktadır.

Firmanın kurucusu Yusuf Aktaş “ihracat yapıyoruz, ithalatı önlüyoruz. Oranın teknolojisini alıp yatırımı Türkiye’de yaptık. Hala da yatırım sürecimiz devam etmektedir. Avrupa’da herşey yolunda giden bir düzeneğim varken yine de vatanıma duyduğum sevgimden dolayı burada da yatırım yapmak istedim. ” Şeklinde konuşmaktadır.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyon Euro’lukbir ciroyu hedefleyen firma, yeni yatırım hamleleri ile büyümeye devam edecektir.

Aerosollu üretimi desteklemeyen ve bu alanda yapılan üretimlerin gün geçtikçe azalacağını düşünen Aktaş, “hem çevreye, hem sağlığa hem de ekonomiye zarar” şeklinde konuşmaktadır. Aktaş, kendi teknolojileri ile haşereler ile mücadelede “doğa ile barışık ve doğaya saygılı” bir çözümün mümkün olduğunu ve bunu kanıtladıklarını belirtti..

 

 

REKLAM ALANI