Dolar 32,4150
Euro 34,8024
Altın 2.404,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Genç işadamları, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda revizyon istedi

Genç işadamları, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda revizyon istedi
12 Nisan 2013 15:18
A+
A-

iş sağlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bazı hükümleri 1 Haziran’da yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda işverenleri rahatsız edecek maddelerle ilgili yeniden çalışma yapılabileceğini belirterek, ‘’İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı’’ dedi.

Acar, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Müsteşar Acar, ziyarette İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na ilişkin endişelerin dile getirilmesi üzerine, TÜGİAD’dan yasanın işverenleri rahatsız eden maddeleri ve öneriler konusunda rapor istedi.

Müsteşarlık görevine atanır atanmaz, işçi ve işveren konfederasyonlardan da   hem yasayla ilgili hem de bakanlığın çalışmalarıyla ilgili rapor istediğini anımsatan Acar, şunları söyledi:

‘’Özellikle işveren kesiminin yasayla ilgili yoğun endişeleri var. Yasada, işveren üzerindeki yükümlülüğü artıran bazı maddeler var. İşyeri sınıflandırmasına ilişkin itirazlar da söz konusu.  Bazı maddelerin yürürlük tarihinin erteletmesini, bazı maddelerin de değiştirilmesini istiyorlar. Onlar raporlarını 15 Nisan’a kadar Bakanlığa sunacaklar. TÜGİAD olarak sizden de ertelenmesini ya da değişmesini istediğiniz maddelerle ilgili bir çalışma yapmanızı, en geç 10 gün içinde bize sunmanızı istiyorum. Bizim görevimiz sizlerin sıkıntılarınızı gidermek olmalı. İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı. Maalesef yargıda ve bürokraside tersi bir anlayış yaygın. Bürokrasinin mantalitesinin değişmesi gerekir.’’

Ülke ekonomisi olumsuz etkileniyor

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da istihdamın yüzde 7’sini üyelerinin sağladığına dikkati çekerek, “TÜGİAD üyelerine ait 2 bin şirkette, 550 bine yakın kişi istihdam ediliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda işçi açısından sıkıntılar olduğu gibi işveren açısından da büyük sıkıntılar mevcut. Ayrıca sigorta ve vergi birimleriyle ilgili de sorunlar yaşanıyor. Bunlar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor, ticareti sekteye uğratıyor. Rekabet edemez hale geliyorsunuz” diye konuştu.

Ziyarette, Barış Aydın’ın yanı sıra TÜGİAD Ankara genel sekreteri Murat Camadan, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Öztürk, Efe Bezci ve Zübeyir Kaya da yer aldı.

REKLAM ALANI