Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,26
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Yeni proton yönetimi ilk global distribütörler toplantısı’nı gerçekleştirdi..

Yeni proton yönetimi ilk global distribütörler toplantısı’nı gerçekleştirdi..
08 Haziran 2013 07:22 | Son Güncellenme: 08 Haziran 2013 07:23
A+
A-

2

 

Malezya ekonomisinin gelişim lokomotiflerinden PROTON, düzenlediği Uluslararası Distribütörler Konferansı ile dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan 26 distribütörünü bir araya getirerek global pazarlara sunmak üzere tasarladığı yenilikçi modellerini tanıttı.

1983 yılında başbakan olduğu dönemde, Malezya’yı ilk yerli otomobiline kavuşturan ve bugün danışman olarak halen PROTON’a dışarıdan destek vermekte olan Tun Mahathir Bin Mohamad, konferansın açılış konuşmasında; Proton’un ülkedeki gelişim aşamalarından bahsederek; “PROTON zaferimizi sadece birlikte çalışmamıza, hedefe aynı anda ve beraber yürümüş olmamıza  borçluyuz. İlerleyişimizi artık daha da büyümüş olan PROTON ailesi olarak yine aynı şekilde devam ettirecek ve markamızı dünyanın her köşesine ulaştırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Öncül hedefimiz sürekli gelişimdir ve biz buna tam anlamıyla hazırız” dedi.

İhracat Direktörü Badrul Hisham Bin Gzali’nin üretilen yeni PROTON ve Lotus modellerini distribütörlere tanıtmasının ardından ihracatta 5 yıl içinde 500,000 adet araca çıkılacağını belirterek Proton’un gelecek yıllardaki hedeflerinin büyük olduğunu açıkladı.

Konferansa PROTON Türkiye Distibütörü ULUMOTOR adına, Halil Ziya Ulubaş ve Satış & Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Babür katıldı.

Konferansta söz alan Babür, Türkiye pazarının dizel otomobil talebinin olduğunu yineleyerek; “Türkiye de Avrupa ülkeleri standartlarını takip ettiğinden ve koşullar hemen hemen Avrupa düzeyinde ilerlemekte olduğundan, Türkiye için konuşurken Avrupa’ yı da kapsayan büyük bir potansiyelden söz ediyoruz. Bu da şudur ki toplam pazarın ortalama %70’i dizel araçlara aittir. Bu sebeple gerek Türkiye gerek Avrupa pazarında yüksek volume yapabilmek adına 1.6 litreyi geçmeyecek hacimde yenilikçi bir dizel motora sahip yeni Proton modellerinin ivediyetle geliştirilmesi gerekir. Benzinli modellerde de rekabetçi fiyat aralığında yer almayı hedeflememiz gerektiğini söyleyen Babür, Türkiye’de A’dan F’ye tüm segmentlerde ürün yelpazesine sahip olmak istediklerini dile getirdi.

REKLAM ALANI