Dolar 32,4376
Euro 34,7889
Altın 2.448,85
BİST 9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Balnak yabancı alımlar ve ortaklıklar ile “Osmanlı Projesi”ni başlatıyor

Balnak yabancı alımlar ve ortaklıklar ile “Osmanlı Projesi”ni başlatıyor
13 Eylül 2012 13:13 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 22:06
A+
A-

1986 yılından bu yana Türk lojistik sektöründe hizmet veren Balnak, yeni projelesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2015’te tamamlanması öngörülen “Osmanlı Projesi” ile hedef; yabancı şirket satın almaları ve ortaklıklarla büyümek. Hedeflenen merkezler ise, OrtaDoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar.

Türk lojistik sektöründe ilk 5 şirket arasında yer alan Balnak, yeni yatırım planları ile dikkat çekiyor. Ar-Ge çalışmalarının olumlu etkileri ile ticari faaliyetlerini “Osmanlı Projesi” adı altında Balkanlar, Ukrayna, Rusya, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da daha da arttıracak olan Balnak, 2011’de 141 Milyon Euro olan cirosunu 2012’de yüzde 12 ila 13 seviyelerinde büyüterek 160 – 165 milyon Euro’ya yükseltecek.

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, Büyük Osmanlı Projesini ve bu alandaki çalışmalarını ve şu sözlerle özetliyor. “2015 Osmanlı Projesi’nin amacı, belirlenen ülkelerde güçlü ve yerel nakliyecilere ortak olunması. Osmanlı Projesi için Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Ukrayna ve Rusya’da yapılanma kararı aldık. 2013 başlarında ülkeler arası durum netleşecek, bunun için görüşmeler başlatıldı. Mısır ve Yunanistan ilk hedefimiz. Yunanistan’ı seçmemizin nedenleri, yakınlık ve krizin avantaja çevrilebilmesi. Mısır ise iyi bildiğimiz, büyüyeceğini düşündüğümüz bir pazar, ayrıca Afrika’ya giriş kapısı. Bilindiği gibi, Avrupa’da dünya devleri var ama saydığım bölgelerde durum öyle değil. Depo ve dağıtım lojistiğinde çok iyi değiller. Biz onlara destekle fark yaratabileceğimize inanıyoruz. Durum böyleyken daha az gelişmiş ülkelerde birinci sırada olabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye yeni pazarlara açılacak ama Avrupa’yı bırakmayacak. Böyle bir hedefe konumlanmamız ise diğer pazarlarda olmamıza engel değil. Söylediğim gibi, Osmanlı Projesi ile pazarda iş yapan şirketlerle ortaklık asıl hedef. Temelde bölgede iş yapan yerel network olmak yatıyor. Tekstil, otomotiv, proje taşımacılığı ve intermodal taşımacılığa ağırlık vermeyi düşünüyoruz.”

2013 planlamaları arasında ayrıca demiryolu yatırımlarına da hız verecek olan Balnak, yayılmacı politika izleyerek Osmanlı Projesi ile Afrika’nın ve Orta Doğu’nun en güçlü lojistik markası olacak. Sadece temsilcilik veya ofis açarak büyümeyi değil, şirket satın alımlar ve ortaklıklar ile hedeflenen ülkelerde depo, antepo, yükleme vb alanda bir üs olarak, özellikle bu alanda iş yapan yerel bir network olacak. Konu ile ilgili olarak Aygüler sözlerine şöyle devam ediyor; “Osmanlı Projemiz ile 2015’e kadar 2 katı büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz. Şirket alımları ile büyüyeceğimiz bu projemizde hedefimiz 300 milyon Euro’luk bir büyüme içerisinde olmak. Satın alımlarımız Balnak’a değer katacak şirketler üzerinden olacak. Özellikle deniz ve havayolunda çok daha fazla büyümek istiyoruz.”

 

 

REKLAM ALANI