Dolar 32,5032
Euro 34,9509
Altın 2.430,07
BİST 9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ATO, KOBİ Danışma ve Eğitim Merkezi Kurdu

ATO, KOBİ Danışma ve Eğitim Merkezi Kurdu
17 Mart 2014 07:11 | Son Güncellenme: 17 Mart 2014 07:12
A+
A-

atoÜyelerine yönelik hizmet portföyünü genişletme ve çeşitlendirmeye yönelik çalışmalar sürdüren Ankara Ticaret Odası bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Oda, üye işletmelerini bilgi, yöntem ve strateji düzeyinde desteklemek amacıyla ATO KOBİ Danışma ve Eğitim Merkezi-KOBİDEM’i kurdu

ATO’dan yapılan açıklamada, Oda’nın Komisyonlar Müdürlüğü bünyesinde kurulan KOBİ Danışma ve Eğitim Merkezi’nin (KOBİDEM) faaliyetine ATO meclis ve komite üyelerine yönelik pilot uygulamayla başladığı bildirildi. KOBİDEM’in faaliyetlerinin en kısa sürede tüm ATO üyesi işletmeleri kapsayacak şekilde genişletilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, Merkezin çalışmalarının bilgilendirme, danışmanlık ve eğitim başlıkları altında sürdürüleceği ifade edildi.

Bilgilendirme hizmetleri kapsamında üye işletmelerin, ihtiyaç duydukları konularda ATO uzmanlarının yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarının da yer alacağı bir iletişim ağına katılarak, bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilecekleri aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sektörler ve işletme yönetimine yönelik destek ve teşviklerin yanı sıra referans niteliğinde çeşitli rapor ve yayın gibi dokümanlar ile istatistiki veriler de KOBİDEM aracılığıyla işletmelere ulaştırılabilecek. KOBİDEM bilgilendirme hizmetleri çerçevesinde, üye işletmelere stratejik planlama, insan kaynakları ve proje yönetimi, Ar-Ge ve inovasyon, marka ve patent tescili ile dış ticaret hizmetlerini kapsayan yönetim eğitimi sağlayabilecek. Yine aynı kapsamda vergi, mevzuat, kontrat ve iş sözleşmelerini kapsayan hukuk eğitimi de verecek olan KOBİDEM, finans temini, bütçeleme ve genel muhasebe konularında da eğitim hizmeti sunacak.”

İşletme analizi modeli

Açıklamada, KOBİDEM’e başvuran ATO üyesi işletmelerin, yönetim, finansman, inovasyon/teknoloji, ticaret/pazarlama ve üretim fonksiyonlarının, kapasite, verimlilik, karlılık ve sürdürülebilirlik açılarından yeterliliği hakkında da bilgi alabilecekleri belirtildi.

KOBİDEM’in, işletmelere bu bilgileri verebilmek için ATO’ya özgü, teşhis ve tanıya dayalı bir “İşletme Analiz Modeli©” uygulayacağı aktarılan açıklamada, “İşletmesinin mevcut durumunu KOBİDEM uzmanları tarafından yapılacak İşletme Analiz Modeli© ile öğrenecek olan ATO üyeleri, yine KOBİDEM’den yol ve risk haritası alabilecek. ATO üyesi işletmeler, yol haritasını uygularken KOBİDEM’i izleme, ölçme, değerlendirmeye yönelik ekspertiz çalışmalarıyla yanlarında bulacaklar” denildi. kobi destek merkezi

Eğitim desteği

Yönetim, finansman, inovasyon/teknoloji, ticaret/pazarlama ve üretim alanlarında kurumsal kapasitelerini geliştirmek isteyen işletmelerin de KOBİDEM’in yürüttüğü eğitim programlarına katılabilecekleri belirtilen açıklamada, işletmelerin, çalıştırdıkları personellerinin işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun şekilde gelişimlerini sağlamak için gereken mesleki yetiştirme programları konusunda da KOBİDEM desteklerinden yararlanabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, ATO KOBİDEM’den hizmet almak isteyen üye işletmelerin, ilk iş olarak Merkeze başvuruda bulunarak “İşletme Sorun Tespit Formu”nu doldurmaları gerektiğine dikkati çekilerek, KOBİDEM uzmanlarının işletmelerin formunu değerlendirerek sürdürülebilir gelişim için ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra çözüme yönelik destek hizmetlerini sunabilecekleri ifade edildi.

“KOBİDEM’e danışan güçlenecek”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de KOBİDEM’i kurmaktaki temel amaçlarının ATO üyesi işletmeleri, şirket kültürüne alıştırmak ve dinamik iş yaşamında ayakta kalmalarını sağlamak olduğunu bildirdi.

İşletmelerde profesyonel yönetimin önemine değinen Bezci, “Bizim üyelerimizin çoğunluğu küçük işletmelerden oluşuyor. Bu işletmelerin gelişirken güçlenmesini sağlayacak profesyonel yönetim ve danışmanlık hizmetini alabilecek imkanları da olmayabiliyor. KOBİDEM’le üyelerimize mevcut durumlarının ne olduğunu net bir şekilde görebilecekleri ATO’ya özgü bir analiz ortaya koyacağız. Ardından da bu durumu daha iyiye yönlendirmek için gereken bilgilendirme, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini vereceğiz. KOBİDEM’e danışan şirket güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 2023 yılı için önüne koyduğu ekonomik hedeflere, ancak özel sektörün başarılı çalışmalarıyla ulaşabileceğine dikkati çeken Bezci, “Güçlü şirketler güçlü ekonomileri oluşturur. Bizler de  şirketlerimizin daha güçlü bir yapıyla faaliyetlerini sürdürmesini hedef alıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: