Dolar 32,3684
Euro 34,9873
Altın 2.324,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BIZCON, Matlı SAP kurumsal kaynak planlama projesine başladı

BIZCON, Matlı SAP kurumsal kaynak planlama projesine başladı
02 Ekim 2012 08:44
A+
A-

 Tarım, gıda, hayvancılık sektörünün en kapsamlı kurumsal kaynak planlama projesi

BIZCON, 25 yıllık deneyimi ve bilgi birikimiyle tarım, gıda ve hayvancılık sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Matlı’nın kurumsal kaynak planlaması (ERP) projesine başladı. Tamamlandığında sektörünün en kapsamlı projesi olacak çalışma çerçevesinde BIZCON tarım sektörü için özel olarak geliştirdiği ‘Mustahsil Çözümü’ uygulamasını da hayata geçirecek.

BIZCON Genel Müdürü Semih Gür, sektöründe Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan, ISO 500 ve Fortune 500 listelerinde yer alan Matlı için detaylı ve çok yönlü bir proje gerçekleştireceklerini belirtti. 600 çalışanı ile yılda 550 bin ton üretim yapan, entegre çiftliklerde 40 bin tonluk üretim gerçekleştirme kapasitesine sahip bir şirket konumunda olan Matlı için gerçekleştirilecek projenin kapsamı göz önüne alındığında bir ilke imza atılacağının altını çizdi.

Geleneksek üretim alanları teknoloji ile verimliliğini artıracak

Mali ve maliyet muhasebesi, satın alma ve stok yönetimi, satış ve dağıtım, üretim planlama ve kontrol, kalite yönetimi, insan kaynakları yönetimi süreç modüllerinin kullanıma alınacağı projede SAP çözümlerinin kullanılacağını söyleyen Gür, yürütülecek çalışmalar içerisinde bayi portalı uygulaması ve BIZCON’un tarım sektörü için özel olarak geliştirdiği müstahsil çözümü uygulamasının da gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

İş süreçleri uluslararası standartlara taşınacak

Projenin amaçları içerisinde SAP uygulaması sayesinde esneklik ve hareketliliğin arttırılması, farklı bölümlere ait iş süreçlerinin basitleştirilmesi ve standardizasyonunun sağlanması yer alıyor. SAP uygulaması ile coğrafi yaygınlık ve geniş bayi ağına karşın merkezden istendiği anda planlama ve kontrol sağlanabilecek. Aynı zamanda iş kalitesinde artış,  tek veri tabanı üzerinden tüm verilerin tutarlılığının sağlanması, etkin üst yönetim raporlamasıyla genel gider kontrolü, maliyet takibi ve karlılık analizi süreçlerin izlenebilmesi mümkün olacak. Raporlar ve çalışmalar uluslararası standartlarda gerçekleştirilecek.

Proje sonunda MATLI modern, ileriye dönük, büyüyebilir bir ERP’ye kavuşmuş olacak. SAP yazılımı sayesinde müşteri ve tedarikçilerle online faturalama gibi servislerden yararlanma mümkün olabilecek; verimlilik, izlenebilirlik, sağlıklı ve hızlı raporlama ile üst yönetim karar vermede kolaylık sağlayabilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: