Dolar 32,3407
Euro 34,8101
Altın 2.396,46
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Muş’un önde gelenleri Muş Vakfı’nın düzenlemiş olduğu yemekte buluştu

Muş’un önde gelenleri Muş Vakfı’nın düzenlemiş olduğu yemekte buluştu
03 Şubat 2014 13:24
A+
A-

TÜYAP’ta gerçekleştirilen EMITT 2014 fuarı nedeniyle İstanbul’da bir araya gelen Muş’un önde gelen siyasetçileri, iş adamları Muş Vakfı’nın düzenlemiş olduğu yemekte buluştu.

Muş vakfı Başkanı Orhan Sami Gültekin

“Muş’a Hizmet Etmek İçin Geldim”

Toplantıda konuşan Muş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sami Gültekin, esas amaçlarının; Muş’un ekonomisine katkı sağlamak, talebelerine,  insanlarına yardımcı olmak ve onların yanında yer almak olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vakıf Başkanı Dr. Sami Günltekin;Sayın Valimiz Muş’u TÜYAP’ta tanıtımı ile ilgili bir program üzerine ilimize geldi. Ben de kendilerinin onuruna bu gece tüm herkesi davet ettim.. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim.Ben Muşta doğdum; fakat ilkokula daha başlayamadan babamızın, kaymakam idareci olması sebebiyle Muş’un dışına çıktık. Sonra Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Bölümündeki eğitim hayatım bitince tekrar Muş’a döndüm. 3.5 yıl Muşta Dâhiliye Uzmanı olarak görev yaptım. İlkokul ve ortaokulda kaybettiğim yıllarımı böylelikle geri kazanmış oldum. 

Muş küçük bir yer, şehrin nüfusu az, ekonomisi zayıf, ovamız çok büyük. Kişi başına düşen gelir sayısı yüzde 10’larda, ihracat yüzde 10’larda, bilgi birikimi çok zayıf,  ekonomik birikim çok düşük dolayısıyla Muşlu iş adamlarına çok büyük ihtiyaç var. Geriye dönüp bir şeyler yapmamız lazım. Önce sosyal sonra ekonomik yatırımlar yapmalıyız. Devlette sağ olsun çok büyük imkânlar sunuyor. Onursal Başkanımız Sayın Hilmi Bey bana bir görev yükledi. Bunu memnuniyetle kabul ettik. Vakıf Başkanlığına geldik. Vakıf Binamızı düzgün hale getirmek için bir uğraş verdik. Arkasından Muşlu talebeleri toplayıp eğitim verdik, hafta sonu deneysel bilimsel toplantılar yapmak için çalışmalar yapıyoruz.

Bu vakıf Peygamber Efendimizin emanetti. İlk defa Peygamber Efendimiz başlatmış vakıf uygulamasını. İlk defa arsasını kendi vermiş; zenginden almış, fakire vermiş. Savaş ganimetlerini kademeli kademeli dağıtmış. Bize de inşallah Cenab-ı Allah, tüm arkadaşlarımızla beraber güzel işler yapmayı nasip eder. Geldiğimiz nokta ümit var eden bir nokta. Arkadaşlarımız maddi manevi destekleri için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Muş Valisi Vedat Büyük Ersoy

“En Büyük Yatırım Eğitimdir”

Hepinizi sevgiyle saygıyla kucaklıyorum, sizlerle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Muş Valisi Vedat Büyük Ersoy; “İnsanoğlu sadece doğup, büyüyüp, gelir kazanıp, bu dünyaya veda eden bir varlık değil. İnsanoğlu şüphesiz ki yaradılanların en kıymetlisi. Yaradılanların en kıymetlisi olan insanoğlu, hem dünyayı hem ahireti yani maddi ve manevi her şeyini düşünen çok değerli çok kıymetli bir varlık. Onun için vatan, onun için doğup büyüdüğü yer hatta kendisi doğup büyümese de annesinin babasının doğup büyüdüğü yer çok büyük anlam ifade ediyor. Ben sizin gözlerinizde o duyguyu yaşadığınız hissediyorum.  Onun için Muşla ilgili bağlantınızın devam etmesi bizi çok mutlu edecek. Ve eminim sizler de o güzel duyguyu yaşamış olacaksınız. Duygularımız bizi vatana bağlar. Muş güzel bir yer huzurlu bir yer. Sadece Muş değil, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da huzur var, bu huzuru getirenlere çok teşekkür etmek lazım. Bundan bir yıl önce taputlar geldiğinde hepimiz üzülüyorduk. Üzülmeyen varsa da onların insanlığından şüphe etmek lazım.

Bu huzur inşallah hep devam edecek. Biz birbirimize güvenmeye devam edersek biz birbirimizi sevmeye devam edersek Allah’ın izniyle bu huzuru hiç kimse kaçıramayacak. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bu ülkenin tapusu; Türk, Kürt, Çerkez, Laz hepimizindir. Tapuyu da nereden aldık? Malazgirt’ten aldık, Gelibolu’dan aldık, İstiklal Savaşından aldık. Bu tapunun sahipleri, kendi arasında kavga eder mi? Asla etmez, etmemesi gerekir. Bazı fitne, fesatçılar aramızı bozmak isteyebilir; ama artık onların da devri geçti. Devrinin geçtiğini de şu bir yıllık süreçte yaşadık gördük. İnşallah bu süreç hep devam edecek ağlayan anneler yerine yüzü gülen anneler göreceğiz. Her şeyin temeli güven. Aslında ülkenin güvenlik problemi olarak gözüken sorunlarının başında da o güvensizlik yatıyordu. Güven teşekkül edince güvenlik problemi ortadan kalkıyor.

Vatandaş devletine güveniyor. Devlette vatandaşa güveniyor. Biz yıllarca kolay olan yolu değil, zor olan yola güvenmiştik. Bütün valilerimiz, kaymakamız, askerimiz; vatandaşımızın gözlerine bakıyoruz. Cümlelerimizi kullanırken karşımızdaki vatandaşımızın gözlerinin içine bakıyoruz. Konuşurken onları kırmadan konuşuyor ve onları dikkate alıyoruz. Biz onlara mutluluk verirken biz kendimiz de mutlu oluyoruz. İnşallah biz onlara iş, aş sağlamalıyız. İş ve aş da güvenin olduğu yerde olur. Bir de eğitim şart. Güzel eser bırakmak için müzisyen, sanatkâr olmaya gerek yok. Çocuklarınızı torunlarınızı güzel yetiştirirseniz, işe de aşa da sebep olursunuz. 2013 yılı içerisinde Muş 900 civarında derslik kazandı. En büyük yatırım eğitimdir. Muş’ta çocuklarımızı eğitimle hayata kazandıracağız. Hemşerilerimiz Muş’ta yatırım yapmaktan korkuyorsa gelip okul açsınlar” diyerek konuşmasına son verdi.

Prof Dr.Vahit özmen

“İnsan doğduğu yere aittir”

Muş’un ileri gelenlerine ve toplantıya katılan konukları selamlayarak söze başlayan Prof Dr. Vahit Özmen; “İnsan doğduğu yere aittir, nerede doğarsanız doğun sizi bağlayan yer doğduğunuz yerdir. Sayın Valimizin konuşmaları beni çok duygulandırdı. Aslında bu işe başlarken bunun gizli kalmasını istedik; fakat kendilerinden önceki Sayın Valimizin isteği, hem de Vedat Bey bunun teşvik olabileceğini, bir uyarı olabileceğini söyleyince bize de mantıklı geldi. Dolayısıyla da isim vererek böyle bir girişimde bulunduk. Aslında vermek çok güzel duygudur bunu samimi olarak söylüyorum. Ben 36 yıllık bir hekimim. Eşim de hekim. Çok zengin değiliz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Şunu da biliyorum ki siz verdikçe Allah size veriyor. Hiçbir şey vermeden alınmaz, bunu herkesin bilmesi lazım.

Kısa Sürede Çok Güzel İşler Yaptık

Ben Fakülteyi bitirdiğimden beri eğitim hizmeti vermekteyim. Binlerce asistan ve on binlerce hekim yetiştirdim. Muş’a birkaç defa gittim. Muş’ta eğitim çok geride, sokaklar çocuk dolu. Herkesin 8-10 tane çocuğu var; fakat okul yok.  Buna bir destek olmak öncü olmak lazım dedim. Bu düşüncem 10 sene önceye dayanıyor. Muş’ta Sayın Valimizle el ele vererek çok büyük işler yapacağız. Çok güzel hizmetler vereceğiz, eserler bırakacağız. Sayın Valimiz, Muş için çok büyük bir kazançtır. İnşallah çok uzun yıllar Muş’a çok güzel hizmetler yapacaktır. Sayın Zihni Kasım Bey’e de çok teşekkür ediyorum, böyle bir vakıf kurduğu için. Sevgili meslektaşıma çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede çok güzel işler yaptı, daha da yapacaktır” ifadesinde bulundu.

Canan Kalsın

Muş’a Yapılacak Çalışmaların Meyvelerini Alacağız”

Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın; “ Biz Doğu Anadolu’da özellikle Muş’ta sağlık teknolojilerine dayalı bir teşvik sistemi oluşturmak istedik. Van, Muş, Bitlis gibi Doğu Anadolu bölgelerinde çalıştaylar gerçekleştirdik. Çalıştaylar gerçekleştirmemizin sebebi de; kimin yatırım yapmak istediği ve ne tür çalışmalar yapmak istediğini öğrenmektir. Her iş adamı buraya gelince neler ister? Biz iki şekilde yola çıktık. Birincisi yaşam bilimlerini sağlayacak teknoloji ile ilgili çalışmalar ikincisi de tıbbı malzeme üretim yerleri kurmak. Devlet bu konuda yüzde 50 teşvik verecek.

Değerli hemşerilerim Muş’a yatırımlar yapabilirsiniz. Yapılan yatırımlarla Devlete vergi verirken muaf olacaksınız. Bu konuda Devlet size soru sormayacak. Burada yapacağınız yatırımlarla bölge kalkınacak. Üniversiteleşme oranının en yüksek olduğu bölge Doğu Anadolu, Muş’ta dâhil olmak üzere. Diğer üniversitelerle öğrenci değişimi gerçekleştirip, tersine beyin göçü yapmalıyız. Devletin verdiği teşviklerden yararlanarak bir sinerji yaratmalıyız. Bunu Gaziantep başardıysa Muş’ta başarır. Yapmaması için hiçbir sebep yok. Muş’ta çok güzel çalışmalar yapacağız. Pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Muş çok önemli bir jeopolitik yapıda, Muş’a yapılacak çalışmalarla bu işin meyvelerini alacağız” dedi.

muş 1

 

muş vakfı

 

Muş vakfı

 

muş vakfı

 

REKLAM ALANI