Dolar 32,5292
Euro 34,9276
Altın 2.434,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

IFS, yeni versiyonu IFS Applications 8’in Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi

IFS, yeni versiyonu IFS Applications 8’in Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi
07 Haziran 2013 09:57
A+
A-

IFS

Global kurumsal yazılım çözüm sağlayıcısı IFS, uzun çalışmalar sonucu geliştirilen, kolay kullanım ve mobil fonksiyonlarla donatılmış yeni versiyonu IFS Applications 8’in Türkiye lansmanını 30 Mayıs tarihinde The Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirdiği “ERP’nin Yeni Yüzü” etkinliğinde müşteri ve müşteri adayları ile paylaştı.

Hız odaklı firmalar için “Geleceğin Gücü Şimdi Elinizde” sloganı ile lansmanı yapılan IFS Applications 8, farklı özellikleri ve mobil uygulamaları ile ERP’nin yeni yüzü olmayı hedefliyor.

Sunumun açılışını IFS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk  “IFS Roadmap” sunumu ile gerçekleştirdi. Öztürk,  IFS’in son trend ve vizyonunu anlatarak,  IFS’in teknolojiye yaptığı yatırımlardan bahsetti. IFS’in kuruluşundan bu yana geçen sürede yaşananları da aktaran Öztürk, “IFS çağın önüne geçmek ve müşterilerine daha kullanışlı ve teknolojik fonksiyonlar sunmak için sürekli çalışıyor. “ dedi.

IFS 8’in genel özelliklerinden bahseden IFS Kıdemli Proje Yöneticisi Nihat Engin Özel ve IFS Çözüm Ortaklarından Egeria Yazılım Genel Müdürü İlhan Etemoğlu ERP camiasında çığır açacak IFS Applications 8’in yeni özelliklerden bahsetti.

IFS 8’in kullanıcıya özel kişiselleştirilebilir kullanıcı ekranları, kullanıcıların kendilerinin oluşturabileceği kısayollar ile ERP kullanıcıların zevkle kurumsal yazılımlarını kullanabileceği özelliklerinden bahseden Özel, Google like search ile aynen bir arama motoru kullanır gibi aranılan ekran yada bilgiye kolaylıkla ulaşılabileceğini de aktardı.

Sürükle bırak ile doğrudan doküman ekleme ve görüntüleme, yapışkan notlar ile ekranlara not ekleme, görev yöneticisi ile kurum içi görev atama ve bilgi isteme, Analiz ekranları ile dashboardlar ile raporlara kolay erişim, IFS Talk ile kurum çalışanlarının kurumsal yazılımları üzerinden birbirleri ile konuşabilmesi ve mesajlaşabilmesi, bilgi kartları gibi kurumsal yazılımların kullanırlığını daha da kolaylaştıran ekranlar hakkında bilgi verildi.

Özellikle bilgi işlem yöneticileri tarafından büyük başarı olarak tanımlanan IFS’in en yeni özelliği ise koda hiç dokunmadan ihtiyaç duyulan alanların sisteme eklenebilmesi oldu. Bu özellik sayesinde proje sürelerinde önemli bir yer tutan modifikasyon çalışmaları %40-%50 oranında azaltılabilecek. Bu da proje maliyetlerinde hatırı sayılır bir düşüş sağlamaktadır.

IFS Ar-Ge Yöneticisi Barış Özkan ise IFS’in tamamen “Bulut”a hazır yapısından, teknolojik yeniliklerinden ve mobil uygulamalarından bahsetti. IFS Touch Apps adı ile ücretsiz  deneme kullanımının ardından geçiş yapılabilen mobil uygulamalar özellikle sahada olmak zorunda olan satış personeli yada yöneticilerin hayatlarını oldukça kolaylaştıracak. Kurumsal sisteme her yerde, her an ulaşabilmeyi mümkün kılan IFS Applications’ın tamamını tabletlerden kullanılabilmesi de diğer yeni özelliklerden. Dokunmatik ekranlar için özel olarak geliştirilen arayüzler mobil kullanıcıları mutlu ediyor. Ayrıca sürekli sahada olmak zorunda olan servis personeli için de sistemin kolaylıkla kullanılması sağlanıyor.

IFS Finansal Uygulamaları hakkında bilgiler veren Eray Hasköy, IFS’in global bir yazılım olmasına karşın yapılan yerelleştirmelerle Türk Mevzuatına uygun bir çok farklı uygulamanın siteme eklendiğini vurguladı. Finans ve Muhasebe tarafından yapılan geliştirmeler IFS’in standardına da eklenmiş durumda.

Son olarak etkinlik sponsorlarından Oracle distribütörü Artım Bilişim genel Müdürü Suat Sümer Türkiye’deki IT pazarını ve sektörün gittiği yönü anlatan araştırmalara dayalı bilgileri katılımcılara aktardı.

Etkinlik, sponsorlardan Mobiletürk’ün 2 katılımcıya verdiği tatil hediyesi çekilişi ile son buldu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, katılımcıların sunumdan mutlu ve IFS’in yaptığı bu geliştirmelerle büyük başarı sağladığı fikir birliği ile son buldu.

REKLAM ALANI