Dolar 32,4752
Euro 34,7669
Altın 2.442,51
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İTO’da komite seçimini Avdagiç kazandı

İTO’da komite seçimini Avdagiç kazandı
10 Nisan 2018 09:54 | Son Güncellenme: 10 Nisan 2018 09:58
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası komite ve meclis üyesi seçimlerini dün gerçekleştirdi. 81 komiteden toplam 603 kişinin seçildiği seçimlerde rekabetin getirdiği gerginliklere sahne oldu. Şekib Avdagiç ve Abdullah Teber’in komitedeki rekabetinden 561 oy alan Avdagiç galip ayrıldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyeleri, Oda’da 4 yıl boyunca görev yapacak temsilcilerini seçmek için dün yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde sandık başına gitti. Zaman zaman arbedelerin yaşandığı seçimlerde son dakika ittifakları da dikkat çekti.

İTO Başkan adaylarından Şekib Avdagiç ve Abdullah Teber’in komitedeki rekabetinden 561 oy alan Avdagiç galip ayrıldı. Teber ise 386 oy aldı. Mevcut Başkan Öztürk Oran da 47 No’lu Restorasyon ve İzolasyon komitesinde kullanılan 169 oyun 154’ünü alarak meclise girdi. Öte yandan Hikmet Tanrıverdi, Murat Kalsın, Galip Öztürk, İsrafil Kuralay, Dursun Topçu gibi isimler de meclise girdi. Daha önce İTO Meclis Toplantısında Başkan adayı olacağını açıklayan Ender Yazıcıoğlu komite seçimlerinde aday olmadı. Seçimlerde 480 kişi görev aldı. Kişi başı 300 liralık seçim harcırahı verildiği göz önüne alındığında sadece görevliler için yaklaşık 150 bin liralık bütçe ayrıldı.

İTO 400 bine yaklaşan üyelerini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri, dün sabah 09:00 itibariyle başladı. Seçimin başladığı saatten sandıkların kapandığı 17:00’ye kadar seçim bölgesinin çevresinde kilometrelerce araç kuyruğu gözlendi. İTO seçim merkezine Kazlıçeşme ve Bakırköy’den ücretsiz ring seferleri gerçekleştirdi. İstanbul iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde İTO’nun 81 meslek komitesinin 261’i Meclis Üyesi olmak üzere 603 üyesi seçildi. İTO’nun mevcut başkanı Öztürk Oran, Oda üyelerine seslenerek, demokrasinin sağladığı temel erdemlerden biri olan oy haklarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Gece yarısı ittifakları oluştu

İTO komitelerinde son dakikaya kadar ittifak görüşmeleri yaşandı. Mevcut Başkan Öztürk Oran listeyi hazırlamak için gece 02’ye kadar görüşmeler yürüttüklerini ifade ederken, 47 No’lu Restorasyon ve İzolasyon komitesinde tek listeyle seçim yaptıklarını ifade etti.

Başkan adayları arasında adı geçen İTO Başkan Yardımcılarından Gökhan Murat Kalsın da rakiplerinden Süleyman Uluocak ile ortak liste hazırlayıp, seçime girdiler. 36 No’lu Örme Kumaş, Çorap ve Trikotaj komitesinde ise iki rakip liste son anlarda birleşerek tek liste halinde seçime gitmek istediler. Fakat daha sonra bir başka grup da liste hazırlayarak seçime girdi.

Başkanlık seçimi 14 Nisan’da

Sonuçların kesinleşmesiyle seçim sandıkları bu kez 14 Nisan Cumartesi 13.00-17.00 saatleri arasında İTO’nun Eminönü Binası’nda kurulacak. Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

Şekib Avdagiç’in listesi

• Avitaş Kompozit
• Huzur Plastik
• Erkan Plastik
• Cebeci Plastik
• Gültekin Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• MTN Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• Eta Polimer (Meclis yedek üye adayı)
• Sakarya Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• İstanbul Plastik (Komite üyesi)

REKLAM ALANI