Dolar 32,4349
Euro 34,7993
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Hamdi Akın: Hans’ın parasına ihtiyacımız var

Hamdi Akın: Hans’ın parasına ihtiyacımız var
19 Eylül 2014 09:11 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2014 09:12
A+
A-

hamdi-akin1-640Hamdi Akın ‘Son 1 yıldır hepinizin bildiği gibi Türkiye’nin kimyası bozuldu. Bu kimyanın düzelmesi lazım’ diye konuştu.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın Türkiye’de 3-6 aylık dilimlerle değişen uygulamalar nedeniyle hedef koymakta zorlandıklarını söyledi. 2015’e yönelik beklentileri sorulunca “Biz hedef koyamıyoruz. Çünkü hedef koyunca sizin o hedefe gitmenizi alıkoyan çok sayıda dış etmen var. Türkiye hala bir süreklilik çizgisini o anlamda yakalayamadı” diyen Akın “2015 hedefine nasıl cevap vereyim. Kendi hedefimi koyamıyorum ben” diye konuştu.

HANS’IN PARASINA İHTİYACIMIZ VAR

Dışarıan sermaye gelmediği sürece büyümenin buralarda kalmasının normal olduğuna dikkat çeken Akın şöyle devam etti: “Türkiyenin acil doğrudan yabancı yatırıma ihtiyacı var. Artık bizim tasarruflarımızla olmuyor. Hans’ın George’un da tasarruflarına ihtiyacımız var. Amerika’daki gibi çok düşük faizlerle Türkiye’ye gelmesine ihtiyaç var. Dünyada para hiç olmadığı kadar ucuz. Bunun için de Türkiye önlemini almalı. Bu yapılırsa Türkiye yüzde 5-6 büyüe rakamlarını rahat yakalar.”

TÜRKİYE’NİN KİMYASI BOZULDU

Yabancıları getirebilecek ekonomi ve güven ortamının yaratılması gerektiğine dikkat çeken Akın “Son 1 yıldır hepinizin bildiği gibi Türkiye’nin kimyası bozuldu. Bu kimyanın düzelmesi lazım” diye konuştu.

Akın kendilerinin de inşaat projeleri yapmasıyla ilgili olarak “Elimizde bir arsa vardı. Onu satamadık. Bizim elimizde bildiğiniz gibi bir de marka var. Loft markası. Onu geliştirmeye karar verdik. Ama biz çok iddialı gitmeyeceğiz. Onunla ilgili belki ufak tefek güzel şeyler yapabiliriz. Ama 5-10 bin konutluk projelerle o sektörde yürütmek gibi bir niyetimiz yok” dedi.

İnşaatın gelişme nedenini “Banka alıcıyı fonlayınca o sektörde iş oluyor. Önemli olan finansman bulabilmek. Hangi sektörün alıcısı finanse ediliyorsa o sektör gelişiyor” diyere açıklayan Akın “Hükümetin bunu zararlı görmesi durumunda bankaların alıcıların arkasından çekilmesi lazım. Bu olursa satış ister istemez düşer. Faizler yüzde 1’in üstüne çıkınca işler duruyor. Bunu çok net görüyoruz biz. Bankaların konut kredisine verdiği faiz ayarlamalarıyla iştahı azaltıp çoğaltmak mümkün olabilir” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI