Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“TESİD Üstün Hizmet Ödülleri” sahiplerini buldu

“TESİD Üstün Hizmet Ödülleri” sahiplerini buldu
30 Ocak 2013 10:03
A+
A-

tesid

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’na Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD)’den Üstün Hizmet Ödülleri verildi.

TESİD 29 Ocak Salı günü düzenlediği törende, elektronik sektörünün gelişimine katkılarından dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’na Üstün Hizmet Ödülü plaketlerini sundu.

Törende konuşan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C.Müjdat Altay; “2023 hedeflerine ulaşmada sektörümüz önemli bir sorumluluk üstleniyor. 2023’e kadar Türkiye’nin ihracatı 4 kat artarken elektronik sektörü ihracatı 7 kat artarak 45 milyar dolara ulaşacak. Bu büyümenin arkasındaki dinamo ise ArGe ve inovasyon. Hızla gelişen ve dinamik bir sektörün temsilcileri olarak bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi.

Altay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün’e plaketini sunarken, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek Elektronik ve Bilişim sektörünün ArGe ve inovasyon temelli gelişimi için yapmış olduğu liderlik ve değerli destekleri için şükranlarını sunduğunu belirterek, “Girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer alan bir Türkiye’nin oluşumunda öncü olmak” vizyonuna sahip bir lider olmasından dolayı, elektronik ve bilişim sektörü olarak kendisine minnettarız. “ dedi.

ArGe ve İnovasyonda başarılı olmak üzere gereken önemli bileşenlerden birinin eğitimli insan kaynağı olduğu noktasından hareketle, 1965 yılından bu yana, yaptığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ile elektronik ve bilişim sektörünün gelişimine yapmış olduğu değerli katkılar için, Prof.Dr. Ahmet Dervişoğlu’na da TESİD olarak hizmet ödülü vermekten büyük onur duyduklarını belirten TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C.Müjdat Altay : “Sektöre ve yeni nesillere örnek bir insan, bir bilim adamı olan Prof.Dervişoğlu’na, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

REKLAM ALANI