Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

YEDPA “hafif ticari araçlar kampanya günleri”tüm hızıyla devam ediyor

YEDPA “hafif ticari araçlar kampanya günleri”tüm hızıyla devam ediyor
13 Ekim 2016 20:09 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2016 20:14
A+
A-

yedpa-kampanya-gunleri

YEDPA Ticaret Merkezi’nin düzenlediği 13-16.Ekim 2016“HAFİF TİCARİ ARAÇLAR KAMPANYA GÜNLERİ “YEDPA Ticaret Merkezi Fuar ve Sergi alanında tüm hızıyla devam ediyor.

yedpa-t

Etkinliğin açılışı Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Çelik, YEDPA’lı iş adamları ve büyük bir ziyaretçi katılımı ile yapıldı.

y-1

Açılışta konuşan YEDPA Yönetim Kurullu Başkanı Salih Sami Atılgan: YEDPA Ticaret Merkezi’nin büyük bir yaşam ve ticaret merkezi olduğunu, önümüzdeki dönemlerde bu tür organizasyonların sektörel olarak devam ettirmeyi temenni etiklerini belirti.

salih-sami-atilgan

 

Salih Sami Atılgan:  2250 işyeri 10.000’i aşan çalışanıyla İstanbul’un en büyük yaşam ve ticaret merkezi YEDPA, otomotiv sektöründe satış sonrası yedek parça ticaretinde Türkiye’nin en önemli merkezidir.

YEDPA bünyesinde yer alan YEDPA fuar ve sergi alanında ağırlıklı otomotiv sektörü olmakla birlikte bazen farklı sektörlerdeki etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugün Türkiye’nin hafif ticari araçlarda en çok satan markaları değişik model ve sekmende aracını burada sergilemektedirler. Ayrıca destek sağlayan yan sanayi firmalarımızda burada yer almaktadır.Otomotiv sektörü bilindiği üzere ülkemizde ana lokomotif bir sektördür. En fazla ihracatın yapıldığı yüksek istihdam imkânları, sağlamaktadır. Finans, bankacılık, hizmet sektörü, makina sektörü, lojistik vb. birçok sektörü doğrudan etkilemektedir. Teknolojinin gelişmesi ile sürdürülebilmesi için çok önem arz eden yüksek katma değer sağlayan bir sektörümüzdür.

2015 yılı bir seçim yılı olmasına rağmen sektör 1 milyon satış bandını aşabilmiştir. Satış ihracat ve üretim rekorlarının kırıldığı bir yıl olmuştur. 2016 yılı siyasi olayların on planda olduğu ülkemiz acısından hepimizi şaşkınlık ve öfkeye sevk eden milletimizin ferasetisayesinde bazı kayıplarımınki Allah onlara ve vatan safında ülkemizin birlik bütünlüğü milletimizin huzuru için canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet etsin ruhları şad olsun.Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Onların sayesinde hamdolsun bugün böyle bir faaliyet için tekrardan toplanabiliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi, devreye alınan OHAL uygulamalar doğal olarak siyasal, sosyal ve ekonomik hayatimizi olumsuz etkiledi. Fakat ülkemizin dinamizmi daha fazla gayret ve caba ile bu olumsuzlukların üstesinden gelmek durumundayız.

Sektörümüz 2016 yılı Ocak Eylül döneminde iç pazar olarak %4 bir düşüş yaşanmaktadır. Otomotiv sektöründe son çeyrek her zaman çok önemlidir. Yıllık satışların %40’lik bir kısmi bu dönemde gerçekleşmektedir. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız.

Bu nedenle büyüme rakamlarının hedeflenen seviyede devam edebilmesi için İhracatın yanında iç pazarında canlı tutabilmek için bazı tedbirler ortaya konmaktadır. Fuarda da ortaya konmaya çalışılan ana temalardan olan hafif Ticaret araçlarda Taksi, servis taşımacılığı ve lojistik taşımacılık yapan işletmenlerin eski araçlarını yenilenmesine yönelik ÖTV indirimi yapılmıştır. Bu kapsamdaki Ticaret araçlar için %4-15 Taksiler ve binek araçlar için %45nispetinde ÖTV kaldırılmıştır. Bu düzenleme 7 Eylül tarihli resmi gazetede sayı 29824 sayfa 15 yayınlanmıştır. Konunla bu hak verilmiş olmasına rağmen bakanlık kanunun uygulanmasına yönelik prosedürleri hazırlamada gecikmiştir. Hem Araç satan bayiler hem de bu haktan yararlanacak işletme ve şahıslar mağdur edilmiştir. Sevindirici olan bugün 13 Ekim tarihi itibarıyla maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı tarafında ilgili vergi dairelerine yazı gönderilmiş uygulama başlamıştır.

YEDPA hafif Ticaret araçlar fuar etkinliğimiz otomotiv sektöründe son çeyrekte sağlanan kampanyalar ve desteklerdeki bunlar fiyat indirimleri, kredi avantajları, satış sonrasına yönelik garanti uzatımı vb. desteklerdir. Ek olarak bu dönemde ÖTV indirimleriyle 2016 yılında satışlar 2015 seviyelerini yakalayacaktır. Sektörümüz önceki dönemde yaşadığımız talihsiz olaylar nedeniyle kayıplarını fazlasıyla telefi edecektir. Sektörümüze düşende bu süreçte daha fazla gayret çaba göstermektir,dedi.

kampanya-gunleri

yedpa-ticari

yedpa-alis-veris-1

turkerler

y-3 y-6 y-5 y-8 y-8 y-9 y-10 y-11 y-12 y-13

REKLAM ALANI