Dolar 32,3850
Euro 34,7525
Altın 2.403,42
BİST 10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Continental Güç Kazanmaya Devam Ediyor!

Continental Güç Kazanmaya Devam Ediyor!
13 Mart 2013 08:58
A+
A-

Continental-1

 Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, 2012 yıllık raporunu açıkladı. Kar oranını 1,9 milyar Euro’ya yükselten Continental, orta vadeli hedeflerine planladığından daha kısa sürede erişti. Continental 2013 yılında satışlarını geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 5 arttırarak, 34 milyar Euro’nun üzerine çıkarmayı hedefliyor.  

Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçisi Continental, 2012 yılına yönelik tüm dünya piyasalarını kapsayan mali rakamlarını açıkladığı basın toplantısını geçtiğimiz hafta Frankfurt’ta gerçekleştirdi. Continental 2012 yılında 1,9 milyar Euro’ya yükselttiği kar oranlarıyla 2013 hedeflerini de çiziyor. Satışlarını 34 milyar Euro’nun üzerine çıkarmayı hedefleyen şirket, piyasada rekor rakamlara imza atmaya devam ediyor.

 “Hisse fiyatlarını en çok arttıran firmayız”

Continental Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elmart Degenhart Frankfurt’ta gerçekleştirilen basın toplantısında “Hissedarlarımız, 2012 mali yılında yüzde 82 oranında artan hisse fiyatları ile karşılaştı. Bu pozitif performans etkisinin yanı sıra net gelirin yüzde 24’üne denk gelen temettü oranları ile Alman Borsası’na kayıtlı firmalar arasında hisse fiyatlarını en fazla arttıran firma olduk” açıklamasını yaptı.

“AR-GE’ye önem veriyoruz”

Continental, 2012 yılında satışlarını 32,7 milyar Euro’ya çıkartırken, AR-GE harcamalarını da bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında arttırarak 1,7 milyarın üzerinde masraf yaptı. Continental Mali İşler Müdürü Wolfgang SchäferYalnızca otomotiv grubunda, satışlarımızdan elde ettiğimiz gelirlerin yaklaşık olarak yüzde 8’ini AR-GE çalışmalarımıza ayırdık. 2013 yılında ve daha da uzun vadede etkinliklerimizi sürdürürken, bu seviyeyi korumayı hedefliyoruz” dedi.

Continental’in istihdama verdiği önemi ortaya koyan bir diğer veri ise çalışan sayılarından kaynaklanıyor. Basın toplantısında açıklanan verilere göre 2012 yılında şirket bünyesine 5.850 kişiyi daha katarak 170.000’e ulaştı.

“En önemlisi ’güven’”

Continental Yönetim Kurulu Başkanı Degenhart basın toplantısını “Her şeyden önemlisi 2012 yılında elde ettiğimiz güçlü finansman temelimizi, firmamızın önde gelen otomotiv tedarikçileri, lastik üreticileri ve endüstri ortaklarından biri olmasını sağlamak için kullanmayı arzuluyoruz. 2012 yılında rekor düzeyde sayılan 25 milyon Euro’luk sipariş, müşterilerimizin Continental’e duyduğu güvenin ispatı niteliğinde. Bu sebeple, 2013 ve sonraki yıllara güvenle bakıyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: