Dolar 32,4316
Euro 34,8125
Altın 2.441,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Faizlerdeki yükselme muhtemelen iyi bir şey

Faizlerdeki yükselme muhtemelen iyi bir şey
19 Temmuz 2013 08:18 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2013 10:32
A+
A-

bernake

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Ben Bernanke, Kongre’nin bu yıl ABD ekonomisine yardım etme adına daha fazlasını yapabileceğini ancak bunun yerine federal bütçe açığını düşürme üzerine odaklandığını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi’nde, para politikasına dair Kongre’ye yarıyıl raporunu sunduğu oturumda konuşan Bernanke, önceki gün Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmanın metninde bir değişikliğe gitmedi. Bernanke Senato’da Fed’in düşük faiz  politikalarının, ekonomik toparlanmada “yükün büyük bir kısmını” üstlendiğini belirtirken, Fed yetkililerinin, “bu yükü daha eşit temelde Kongre ile paylaşmaktan” çok mutlu olacağını söyledi.
Bernanke, “Fed’in, Kongre’nin daha uygun politikalar takip etmemesi halinde faiz oranlarını artırma ya da diğer türden adımlar atma şeklinde tehditler savurma gibi bir  pozisyonda olmaması gerektiğini belirtti. Fed’in tahvil alımlarının azaltılmasıyla ilgili açıklamalarının kısa zamanda politika sıkılaştırmaları anlamına gelmediğini vurgulayan Bernanke, bir soruya “Uzun vadeli faiz oranlarının artırılması hoş karşılanmayan bir durum olmasına rağmen bunun gerçekleştirilmesi muhtemelen iyi bir şey” yanıtını verdi.

POLİTİKAMIZ DEĞİŞMEDİ

Fed Başkanı, “Piyasa faiz oranlarındaki sıçrama ayrıca, gelişen ekonomik veriler ve yatırımcıların Fed yetkililerinin yaptığı konuşmalara verdiği tepkilere de dayandırılabilir. Fed’in oldukça genişlemeci olan politikasını değiştirmedi” dedi.

REKLAM ALANI