Dolar 32,4480
Euro 34,7443
Altın 2.437,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bu yıl İstanbullu klimaya sarıldı, satışlar yüzde 91 arttı

Bu yıl İstanbullu klimaya sarıldı, satışlar yüzde 91 arttı
30 Haziran 2013 10:08
A+
A-

İçerik

sahibinden.com verilerine göre, yılın ilk beş ayında gerçekleşen klima satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artış kaydetti. Klima fiyatlarında değişiklik gözlenmezken, en çok satılan klima markası da Arçelik oldu.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden sahibinden.com’un, 2013 klima ilan ve ortalama satış rakamlarına ilişkin verileri de belli oldu. Verilere göre yılın ilk beş ayında gerçekleşen klima satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artış kaydetti. Klima fiyatlarında değişiklik gözlenmezken, en çok satılan klima markası Arçelik oldu. Arçelik’i sırasıyla Beko, Vestel, Airfel ve Demirdöküm izledi.

sahibinden.com verilerine bakıldığında en çok klimanın İstanbul’da satıldığı kaydedildi. İstanbul’u sırasıyla İzmir, Antalya, Ankara ve Bursa izlerken, en çok klima satışının Mayıs ayında gerçekleştiği gözlendi.

Duvar Tipi Klima Yine İlk Tercih Oldu

sahibinden.com aracılığı ile gerçekleşen satışlarda, tüketicilerin yine ilk tercihi olan duvar tipi klimaların satışları yüzde 78,5 oranında gerçekleşti. Salon tipi klima satışlarında artış gözlenirken, geçtiğimiz yılın ilk altı ayında tüm klima satışları içindeki payı yüzde 13,1 olan salon tipi klimaların payı bu yıl yüzde 15,2’ye yükseldi.

Klimaların kapasitelerini ifade eden güç birimi BTU bazında, bu yıl da en çok talep gören 12 bin BTU klimalar oldu. Tüm satışlar içinde 12 bin BTU klimaların satışları geçtiğimiz yıl yüzde 24’lük bir orana sahipken, bu yılki pay yüzde 29’a ulaştı. 2012’ye göre satışları azalan 24 bin BTU klimaların oranı yüzde 28’den yüzde 23’e geriledi.

REKLAM ALANI