Dolar 32,3294
Euro 35,1232
Altın 2.302,47
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başbakan yardımcılarının görevleri belli oldu

Başbakan yardımcılarının görevleri belli oldu
26 Mayıs 2016 09:11
A+
A-

başbakan yardımcıları
65. Hükümet’in ilk Bakanlar Kurulu ilk kez biraraya geldi. Toplantıda Başbakan yardımcılarının görevlerinin belirlendiği açıklandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan 65. Hükümet, ilk Bakanlar Kurulu toplandı.

Kurul Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de saat 14.35’te toplantıya başladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, başbakan ve başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşları açıkladı.

Kurtulmuş, toplantı devam ederken yeni kabinenin başbakan yardımcılarının görevleri ile bağlı kurum kuruluşların dağılımını açıkladı. Buna göre:

Başbakan Binali Yıldırım’a bağlı kurum ve kuruluşlar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği.

TMSF, SPK ve BDDK Canikli’ye emanet

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin görevleri, TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesi, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kurum ve kuruluşlar ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF).

Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası Şimşek’e

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü.

MGK kararlarını Türkeş sunacak

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in görevleri, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi,100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. Bağlı kurum ve kuruluşlar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.

Veysi Kaynak insan hakları konularıyla ilgilenecek

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın görevleri, insan hakları ve ilgili konular ve insan hakları ile ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi. Bağlı kurum ve kuruluşlar ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.

Hükümet Sözcülüğü’nden Kurtulmuş sorumlu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un görev alanları, Hükümet Sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler. Bağlı kurum ve kuruluşlar Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.0

AB Bakanı ‘Başmüzakereci’

Ayrıca, Avrupa Birliği Makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde “Müzakere Heyeti Başkanlığı” ve “Başmüzakereci” görevi Avrupa Birliği Bakanı’na verildi. Kamu görevlileri sendikalarıyla ilgili faaliyetlerin koordinasyonuyla kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu da Başbakan adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek.

REKLAM ALANI