Dolar 32,3895
Euro 34,7549
Altın 2.433,99
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

‘Kalkınma programları desteklensin’ çağrısı

‘Kalkınma programları desteklensin’ çağrısı
15 Kasım 2015 21:59
A+
A-

G20

G20 açılım gruplarınca hazırlanan bildiride, “Suriyeli mültecilerin çoğunluğunu barındıran ülkelerde kalkınma programlarının desteklenmesi için çağrısı yapıldı.

İş dünyasını (B20), sivil toplumu (C20), işçileri ve sendikaları (L20), akademik dünyayı (T20), kadınları (W20), gençleri (Y20) temsil eden G20 açılım gruplarınca mülteci kriziyle ilgili hazırlanan bildiride, “Suriyeli mültecilerin çoğunluğunu barındıran Lübnan, Ürdün, Irak ve Türkiye’deki kalkınma programlarının desteklenmesi” için çağrısı yapıldı.

G20 Liderler Zirvesi öncesinde, basın merkezinde düzenlenen toplantıda G20 açılım grupları, mülteci krizi hakkında grup bildirisini açıkladı.

Bildiride mülteci krizi hakkında duyulan derin endişeyle beraber bu konuda daha güçlü bir kolektif eylem ihtiyacı olduğuna inanıldığı belirtildi.

G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak hükümet ve devlet liderlerine yönelik, “Suriyeli mültecilerin çoğunluğunu barındıran Lübnan, Ürdün, Irak ve Türkiye’deki kalkınma programlarını desteklemeleri” için çağrıda bulunulacağı vurgulanan bildiride, şunlar ifade edildi: “Bu konuda G20 tarafından atılacak adımların insani yardımın ötesine geçmesi, mültecilere ve bulundukları ülkelere orta-uzun vadeli ekonomik desteği kapsaması büyük önem arz ediyor. Yapısı, jeopolitik ve iktisadi etkisi, ekonomik koordinasyon odağıyla G20, böyle bir desteği temin etme açısından en uygun pozisyonda yer alıyor. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan ülkelerin liderleri, bu durumun çözümlenmesi için harekete geçme sorumluluğuna sahipler.”

 

 

 

REKLAM ALANI