Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

50 yılda 10 milyar doları aşkın enerji tasarrufu

50 yılda 10 milyar doları aşkın enerji tasarrufu
21 Şubat 2014 08:14
A+
A-

Tolga Oztoprak- Dr. Hartmut Walther

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından Türk Ytong’un da desteği ile 20-21 Şubat’ta düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, Swissotel’de gerçekleştirildi.  Geçtiğimiz yıl 50. Yılını kutlayan Türk Ytong’un misafiri olarak zirveye katılan Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ytong Almanya Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Dr. Hartmut Walther, Avrupa’da yapı malzeme trendleri, 2020 Enerji Yönetmeliği’ne uyum sağlamak için yapılması gerekenler ve sürdürülebilirliğe ilişkin konuşması ile dikkat çekti.

Sürdürülebilir Yapılar İçin Malzemeye İnovatif Yaklaşım konulu oturumda konuşmacı olarak yer alan Dr. Hartmut Walther, yapı malzemeleri endüstrisindeki gelişme ve trendler ile 2020 sonunda Avrupa’da zorunlu hale gelecek yeni enerji yönetmeliği koşullarına uymak için yapılması gerekenleri aktardı. Yapı malzeme sektörünün yüksek ısı ve ses yalıtımı ile hızlı inşaat konularına odaklandığını belirten Walther, sektörün geleceğinin bu ihtiyaçlara cevap verebilen malzemeler ile şekilleneceğine dikkat çekti.

Türkiye’de 200 Almanya’da yaklaşık 1.000 Yeşil Bina Var

2020 itibarı ile Avrupa’da yeni yapıların hepsinin yüksek enerji verimli yapılmak zorunda olacağını ve yenilenebilir enerji kullanın zorunlu olacağının altını çizen Walther, “Şu an için Türkiye’de 200 civarı, Almanya’da ise 1.000’i aşkın yeşil bina yer alıyor. Tüm Avrupa’da kısa zamanda yeşil binalara gereken önemi vereceğinden ve bu rakamların hızla artacağından eminim” dedi. Walther, enerji yönetmeliğinin dayatacağı bu zorlu koşullara uyum sağlayabilecek malzemeye yatırım yapabilen firmaların da hep bir adım önde olacağını ifade etti.

Ytong ile Türkiye’de 1 milyon 500 bin adet konut inşa edildi

Enerji tasarrufu, depreme dayanıklılık ve yangın güvenliği gibi alanlardaki inovatif özellikleri sayesinde Ytong’un yapılarda konforlu, güvenli ve ekonomik bir yaşamın temel taşı haline geldiği belirten Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, bu güne kadar 21 milyon m³ malzeme ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa ettiklerinin altını çizdi.  Öztoprak, “Ytong ile yapılan konutlarda 50 yıl boyunca 10 milyar doları aşkın enerji tasarrufu sağlanarak, ülkemiz ekonomisine ciddi katkıda bulunduk. Kurulduğu günden bu yana üretim kapasitesini ve satışlarını 40 kat artıran, Türkiye’de pazar payıyla sektörünün lideri olan Türk Ytong, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumuna ulaşmış durumda. Geliştirdiğimiz yeni ürünler, fabrikalarımızdaki kapasite artışları ve yeni yatırımlarla, 50 yıldır olduğu gibi sektöre liderlik etmeye devam ediyoruz” dedi.

Isı Yalıtımı Kurallarındaki Yenilikler Paylaşıldı

Zirvede ayrıca Türk Ytong Danışmanı Mak. Yük. Müh. Nuri Ertokat Binalarda Isı Yalıtım Kurallarındaki Yenilikler konusunda bir eğitim verdi. Geçtiğimiz Aralık ayında revize edilen ısı yalıtım kurallarının masaya yatırıldığı eğitimde, önceki versiyon ile arasındaki farklar ve uygulama şartları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Isı yalıtım hesaplama konusunda da bilgi veren Ertokat, ısı yalıtım hesaplama yöntemini yazılım ile uygulamalı olarak konuklar ile paylaştı.

 

REKLAM ALANI