Dolar 32,2943
Euro 34,8461
Altın 2.391,26
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Vergi incelemesi sonrası temkinli büyüyor

Vergi incelemesi sonrası temkinli büyüyor
11 Haziran 2014 08:34
A+
A-

NT Genel Müdürü Murat Kara67 ilde şubesi bulunan NT Mağazaları, 17 Aralık sonrası ‘baskın’ şeklinde basına yansıyan vergi incelemesinden sonra, temkinli büyüme kararı aldı.

Kaynak Holding bünyesindeki NT mağazaları, 17 Aralık sonrası ‘baskın’ şeklinde basına yansıtılan vergi incelemesi sonrası büyüme hedefini düşürdü. NT Genel Müdürü Murat Kara, “Helikopterle binamızı çekmişler, haberlerde bu gösterildi. Bu, bizi üzen bir gelişmeydi. Bu süreç sonrası artık büyümemizde daha temkinliyiz, risk almıyoruz” dedi. NT, 1999 yılında Anadolu’da faaliyet gösteren Nil Mağazaları ve İstanbul’da faaliyet gösteren Tuna Mağazaları’nın birleşmesiyle kuruldu. Kitap, kırtasiye, teknoloji ürünleri ve oyuncak perakendeciliğinde Anadolu’da yaygın bir şirket. 67 ilde mağazaları var. Yurtiçi mağaza sayısı 147, yurtdışı mağaza sayısı ise 18. Yurtdışında Arnavutluk, Azerbaycan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Irak’ta mağazaları bulunuyor.

“Seçim sonrası hala ülke sükunete uğramadı. Biz gelecekte ne olacağına dair rahat değiliz. Bir anda her şey değişiyor, kurlar oynuyor” diyen Kara, Kaynak Holding’e yapılan vergi denetimi sonrası nasıl etkilendikleri sorusunu şöyle yanıtladı: “Bunu ölçmedik ama mutlaka bir etkisi olmuştur. 26 Mart günü Libadiye merkezimize yapılan vergi incelemesi, bir operasyon gibi yansıtıldı. İncelemelerde hiçbir sorun çıkmadı. NT’ye hiçbir inceleme olmadı ama holding için söylüyorum. Sürecin sonunu öğrenemeyen insanlar mutlaka olmuştur. Bunun etkisi olmuştur. Yatırımlarımız devam ediyor, daha sonra 4 mağaza daha açtık sonrasında. Ama artık daha temkinliyiz, bu yıl 15 mağaza açacaksak 8-10 mağazada kalacağız.”

Irak’ta 3 mağaza var, artacak

NT yurtdışında büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Kara, Irak’ın çok iyi bir pazar olduğunu, bu ülkede yatırıma devam edeceklerini açıkladı.

Irak’ta 3 mağazaları olduğunu belirten NT Genel Müdürü, Kazakistan ve Azerbaycan’ın da büyümeyi planladıkları pazarlar olduğunu söyledi. Sektörün çok kârlı olmadığını anlatan Murat Kara, “Bu bir gönül işi. Çok para kazanılmadığı için kitap ve kırtasiyede çok büyük oyuncu yok” dedi. Kitabın hala Türkiye’de lüks tüketim olarak görüldüğünü belirten Kara, hedefl erinin tüm Türkiye’de olmak olduğunu söyledi.nt magaza

“Hakkari’de bir biz varız”

Hakkari’de de mağaza açtıklarını anlatan Kara, “Ulusal zincirlerden neredeyse hiçbir perakendeci yok orada” bilgisi verdi. NT, sadakat programı uyguluyor. Bu programa kayıtlı kullanıcı sayısı 700 bini aşmış. Mağazalarda en çok kitap satıldığını belirten Kara, kar marjının en yüksek olduğu ürünlerin kırtasiye olduğunu belirtti.

NT’de satılan kitapların yaklaşık yüzde 50’sinin okul kitapları olduğunu belirten Kara, “Türkiye’de kitap okunmadığı söyleniyor. Çok da karamsar olmaması gerek. Ancak satın alınan her kitabın okunduğunu da söyeyemeyiz” ifadesini kullandı. Korsan kitapla mücadelede artış gözlediklerini söyleyen Kara, en iyi satan kitapların çocuk kitapları olduğunu söyledi. Kara, “İnsanlar kendileri okumasa bile çocukları okusun istiyor. Son dönem sağlık ve diyete dair kitaplar da çok satıyor” dedi. Dershanelerin kapanmasının satışlarına etkisine dair sorumuza ise Kara, “Bu karar bizim satışlarımızı artırır, dershaneler kalkıyor ama sınav duruyor” cevabı verdi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI