Dolar 32,2594
Euro 34,7802
Altın 2.413,42
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

VASTAŞ, Türkiye’nin en büyük doğalgaz boru hattı valf ve aktuatörünü üretti

VASTAŞ, Türkiye’nin en büyük doğalgaz boru hattı valf ve aktuatörünü üretti
04 Ekim 2012 12:44 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 19:54
A+
A-

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük valf ve aktuatör üreticilerinden olan VASTAŞ, geleceğin boru hattı projeleri için yatırımlarını tamamladı. Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını giderecek en büyük projelerden olan 56 inçlik Nabucco ve TANAP boru hatları için özel olarak üretilen valf ve aktuatör ilk defa EIF 2012 Enerji Kongresinde tanıtıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açılışını yaptığı kongrede VASTAŞ’ın ürettiği Türkiye’nin en büyük doğal gaz boru hattı valfi görücüye çıktı. Yıldız açılışın ardından Enerji Kongresinde katılımcılara seslendi. Yıldız daha sonra VASTAŞ CEO’su Nedim Ergin ile birlikte Türkiye’nin en büyük doğal gaz boru hattı valfini çalıştırdı. Yıldız şirket yetkililerine çalışmaları için teşekkür ederek başarılarından dolayı kutladı.

 Doğalgaz projelerinde bugüne kadar kullanılan en büyük boru hattı vanaları 40 inç olurken, Nabucco ve TANAP gibi projeleride yer alması beklenen VASTAŞ ilk defa 56 inç vana ve aktuatör prototipini üretti.

7 bin çeşitlik valf ve aktuatör ürün portföyü ile dünyada sayılı doğalgaz ve petrol projelerinde boy gösteren VASTAŞ halen 70’e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Valf, güç ünitesi, enstrümantasyon ve otomasyon ile komple kombine bir sistem sunan VASTAŞ, dünyada kombine üretim yapan ilk 10, Avrupa’da ise ilk 3’de yer alıyor.

VASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Ergin açıklamasında ‘56inçlik vana ve aktuatörü geleceğin projelerine hazırlık olmak üzere, tedarikçilerimizin de dahil olduğu bir ARGE ekibi ile ürettik. Bundan heyecan duyuyoruz. Bu ürünler boru hattının en stratejik ürünleridir, Türk mühendis ve işçisinin başarısını göstermektedir.’ dedi.

Kongreye katılanlar arasında; KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prof. Hashim Bin Abdullah Yamani, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali İbrahim Al-Naimi, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman, CANDU Bölge Başkan Yardımcısı John Saroudis, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Başkanı Michael Davey ve Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol vardı.

REKLAM ALANI