Dolar 32,4652
Euro 34,8281
Altın 2.452,43
BİST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ülker, 2013’ün ilk yarısında satışlarını yüzde 16 faaliyet karını yüzde 28 artırdı

Ülker, 2013’ün ilk yarısında satışlarını yüzde 16 faaliyet karını yüzde 28 artırdı
14 Ağustos 2013 07:30
A+
A-

MEHMET-TUTUNCU-ULKER-CEO
Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, “2013 yılının ilk yarı sonuçlarının beklentilerimiz doğrultusunda sonuçlanmasından tüm ekip olarak mutluyuz. Son 6 çeyrektir gerçekleşen şirket mali performansı, sürdürülebilir ve karlı büyüme için mali ve operasyonel olarak sağlam bir zemin oluştuğunu gösteriyor” dedi.

Ülker, 2013 yılı ilk yarıyıl konsolide mali tablolarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, 2013 yılı ilk yarıyıl konsolide cirosunu 1.3 milyar liraya ulaştırdı. 2012’nin aynı döneminde 1.1 milyar lira ciro elde eden şirket, cirosunu yüzde 16 artırmış oldu.

Faaliyetlerden elde edilen karında yüksek artış

Ülker’in bilançosundaki olumlu değişiklik, yalın ve rekabetçi iş yapış modeli ile daha yüksek satış hacmine ve gelir artışına ulaşılmasından kaynaklanıyor. Ayrıca operasyonel mükemmellik çalışmaları dâhilinde operasyonel karlılık da önemli ölçüde artırıldı.

Ülker’in 2013 yılı ilk yarısındaki faaliyet karı yüzde 28 gibi önemli bir artış göstererek 157 milyon liradan 201 milyon liraya yükseldi. Şirketin bu yarıyıldaki net dönem karı ise 111 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 116 milyon lira kar etmişti.

Planlarımız doğrultusunda güçlü büyümeye devam ediyoruz

Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2013 yılının ilk yarı sonuçlarının beklentilerimiz doğrultusunda sonuçlanmasından tüm ekip olarak mutluyuz.. Son 6 çeyrektir gerçekleşen şirket mali performansı, sürdürülebilir ve karlı büyüme için mali ve operasyonel olarak sağlam bir zemin oluştuğunu gösteriyor. Bulunduğumuz kategorilerdeki rekabet gücümüz, pazar paylarımıza da yansımaya devam ediyor.  

Bu gelişimin sürdürülebilir olmasında, tüm değer zincirinin verimlilik ve ortak hedefler için hizalanmış olmasının etkisi çok önemli. Müşteri odaklı, daha rekabetçi, daha verimli ve daha yenilikçi olma azmimizin, tüm müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğine inanıyoruz. Elde edilen sonuçlar, 2013 yılı bütçe hedeflerimize ulaşma konusundaki motivasyonumuzu da yükseltiyor.”

 

REKLAM ALANI