Dolar 32,2897
Euro 34,7104
Altın 2.433,35
BİST 9.995,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Türkiye’nin Moda Konferansı Bu Yıl 09-10 Mayıs’ta…

Türkiye’nin Moda Konferansı Bu Yıl 09-10 Mayıs’ta…
06 Mart 2013 14:15
A+
A-

Cem Negrin 2

İstanbul-Beşiktaş Shangri-La Bosphorus Otel’de bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan İstanbul Moda Konferansı, 09-10 Mayıs tarihlerinde hazır giyim, perakende ve moda alanında söz sahibi ulusal ve uluslararası kişi ve markaları bir araya getirecek. Kendi alanında referans noktası konumuna gelen etkinlik, dünyada “moda ve trendleri” belirleyeceği gibi yurt içinde bürosu bulunan alım ofisleri ile Türkiye’de ofisi olmayan veya yurt dışından gelecek yeni alım gruplarına ikili iş görüşmesi ve özel randevularla buluşma fırsatı tanıyacak.

İstanbul-Mart 2013; Türkiye’de hazır giyim sanayinin gelişmesi için gerekli ortamı hazırlamak, yurtdışında tanıtmak, sektöre öncülük etmek ve işbirliği sağlamak amacıyla 1976 yılında kurulan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, (TGSD) altıncı kez kuruluş amacına en uygun etkinliğine hazırlanıyor. Hazır giyim üretim değer zinciri halkalarını, moda, tasarım, aksesuar, perakende ve lojistik dayanışması içerisinde, iş geliştirme platformunda bir araya getirmek amacıyla  ilkini Haziran 2008’de düzenlenen etkinlik, bu yıl “6. İstanbul Moda Konferansı” adıyla 09-10 Mayıs’ta İstanbul-Beşiktaş Shangri-La Bosphorus Otel‘de düzenlenecek. Özel fuaye alanında firmalara ürünlerini sergileme imkanı da tanıyan etkinlik, yurt içinde bürosu bulunan alım ofisleri ile Türkiye’de ofisi olmayan, yurt dışından gelecek yeni alım gruplarını, B2B randevularla bir araya getirerek yeni iş imkanları yaratacak.

Konferansa yurt içi ve yurt dışından yüksek katılım beklediklerini söyleyen TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, ” Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin yakaladığı başarıyla geleneksel hale gelen ve yerli-yabancı onlarca firma için iş potansiyeli yaratan etkinliği İstanbul Moda Konferansı, şimdiye kadar 5 bin 200 kişiyi ağırladı. Beş bin B2B randevunun organize edildiği etkinliğe katılımın her yıl katlanarak artması, Dernek çapında hedefimize ulaştığımızı görmemiz açısından bizi son derece mutlu ediyor. Bu yıl konferansa Ekonomi Bakanlığı alım heyeti kapsamında davet edilen ülkeler arasında ABD de dahil Avrupa, Asya ve Afrika’dan 49 ülke ve bölge yer alıyor. Tüm bu ülkelerle ya da yurt içinde güçlü iş ilişkileri geliştirmek ve işbirlikleri kurmak isteyen herkesi mutlaka etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Konferansın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü Shangri-la Bosphorus Hotel’deki akşam yemeği ve “TGSD 37. Yıl Ödül Töreni” ile gerçekleşecek.

Her yıl dünyaca ünlü markaların CEO ve yönetim kurulu başkanlarının konuşmacı olarak yer aldığı 6. İstanbul Moda Konferansı’na bu yıl, Alexander McQueen’in CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Akeroyd ve ünlü moda gazetecisi-tarihçisi Colin Mc Dowell birlikte katılacaklar. Ayrıca,  Giuseppe Miroglio – Italian Grup Miroglio’nun sahibi key note konuşmacıları arasında yer alacak. Bir çok büyük marka ve ünlü modacının yakından takip ettiği konferansının “Moda ve Trendler” bölümünde, tüm dünyada milyonlarca firmanın kullandığı, günün moda renklerini belirleyen PANTONE’nin EMEA Bölgesi Yöneticisi Carola Seybold ve ileriki dönemin moda trendlerini oluşturan dünyaca ünlü WGSN firmasının Kreatif Kurul Başkanı Catriona MacNab konuşmacı olacaklar.

Konferansın Tedarik Oturumu bölümünde bu yıl, İngiltere’nin aynı alanda faaliyet gösteren iki önemli firmasının üst düzey yöneticileri hazır bulunacak. Sprint Near East Manufacturing Türkiye Genel Müdürü Esra Ercan Taşören moderatörlüğünde yapılacak oturumda Birleşik Krallık’ın en büyük marketler zinciri olan Sainsbury’s Hazır Giyim Direktörü James Brown ve Debenhams Global Tedarikten Sorumlu Direktör Adam Creasey  konuşmacı olarak yer alacaklar.

Pamuklu ürünlerin Türkiye ve dünyadaki kullanımını içeren çarpıcı ve güncel bilgileri paylaşılacak olan Cotton Council International Türkiye Program Direktörü Marsha Powell’un sunumu, yoğun ilgi görecek.

Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni, MOBILSIAD Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderatörlüğünde gerçekleşecek Ekonomi Oturumunda,  Coface Sigorta A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Belkıs Alpergun’nun yanı sıra birbirinden ilginç konu ve konuşmacıları ağırlayacak.

Konferansta, Astaş-Juki’nin distribütörlüğünde Türkiye’de satışa sunulan Style Shoots’un tanıtımını, Yeni Nesil Fotoğraf Stüdyo’sunun yaratıcı ismi Maurits Teunissen gerçekleştirecek. 10 Mayıs Cuma gününün tamamen B2B görüşmelere ayrılacağı 6. İstanbul Moda Konferansı, açılış gecesinden kapanış saatine kadar sürpriz konuk ve oturumlara ev sahipliği yapacak.

REKLAM ALANI