Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vestas Türkiye, 1. Üniversiteler Enerji Ödülü’ne Layık Görüldü

Vestas Türkiye, 1. Üniversiteler Enerji Ödülü’ne Layık Görüldü
30 Mayıs 2013 07:37
A+
A-

Olcayto Yiğit

24 Mayıs 2013 tarihinde, enerji sektörü firmaları, çalışmalarında gösterdikleri başarı, örnek davranış ve çabalarından ötürü Türkiye’nin önde gelen üniversite öğrenci ve akademisyenleri tarafından ödüllendirildi.

Son yıllarda Türkiye’de enerji ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili konular gittikçe önem kazanmakta ve bu durum, üniversitelerde, enerji kulüplerinin kurulmasına ve yenilenebilir enerjiyi teşvik edici çalışmalara sebep olmakta.  

Üniversiteler Enerji Ödülleri, devletin yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin enerji miksi içinde %30 paya sahip olması ile ilgili 2023 yılı hedefini, pazarın aktif kullanımını, temiz enerji ve çevre bilincini teşvik etmek amacıyla geliştirildi.

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, Üniversiteler Enerji Ödülleri’nin ana konularını oluşturdu. Ödüller, güneş, rüzgar, hidro, biyokütle, jeotermal enerji kaynakları teknoloji ve yatırım kategorilerinde verildi.

Ayedaş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Erkan, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan ve İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli’nin katıldığı törende, Vestas, “Rüzgar Enerjisi Teknolojileri” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Vestas Türkiye Servis Müdürü, Levent İshak, Vestas Türkiye adına ödülü, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen törende aldı.“Türkiye’de genç nesillerin rüzgar enerjisini geliştirmek ve teşvik etmek için çalıştığını görmek bizleri hem mutlu ediyor hem gururlandırıyor” diyen Vestas Türkiye Genel Müdürü Olcayto Yiğit sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’de faaliyetlerimize 1984 yılından bu yana devam ediyoruz. Kendimizi, müşterilerimize sürekli gelişen teknolojik çözümler sunmaya adadık. Bu kapsamda, 2 MW platformumuzun en son iki ürünü olan V100-2.0 MW ve V110-2.0 MW rüzgar türbinlerini, ICCI Fuar ve Konferansı’nda tanıttık.”

Nisan 2013 ayında, Vestas 5 yeni rüzgar türbinini pazara sundu; 3 MW platformunun 3 yeni üyesi, V112-3.3 MW, V117-3.3 MW ve V126-3.3 MW rüzgar türbinleri iken V100-2.0 MW ve V110-2.0 MW rüzgar türbinleri ise 2 MW platformuna eklendi. Yeni lanse edilen rüzgar türbinleri, daha fazla performans ve düşük, orta ve yüksek rüzgar hızlarına yönelik teknoloji ile temellendirildi.  

 

REKLAM ALANI