Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TÜDEF’ten tüketicilere uyarı

TÜDEF’ten tüketicilere uyarı
28 Aralık 2014 16:09
A+
A-

tuketici_kredileri_artti_kart_harcamalari_azaldi13833170790_h1090475

Tüketici Dernekleri Federasyonu, tüketicileri “Kredi kartı, dosya masrafı, kayıp-kaçak bedellerini geri alıyoruz” diyen bazı yetkisiz, kötü niyetli kişi ve firmalara inanmaları için uyardı.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), tüketicileri “Kredi kartı, dosya masrafı, kayıp-kaçak bedellerini geri alıyoruz” diyen bazı yetkisiz, kötü niyetli kişi ve firmalara inanmaları için uyardı.

TÜDEF’ten yapılan yazılı açıklamada, tüketicilerin haklarını ararken aldanmamaları ve dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için tüketici derneklerinden yardım alabileceklerine işaret edildi.

Tüketicilerin bir süredir devam eden bankacılık işlemleri ücretleri ve son günler de kayıp-kaçak elektrik bedelleri için yetkisiz kişi ve firmalarca aldatılıp, istismar edildikleri ve dolandırıldıkları kaydedilen açıklamada, kişisel bilgi ve iletişim bilgilerinin de diğer güvensiz uygulama ve saldırgan reklamlara açık hale geldiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüketicilere kayıp-kaçak bedelinin, kredi kartı ve kredi masraflarının geri alınacağına dair kısa mesaj ile ya da bizzat radyo, TV, gazete ve dergiler ile bunların internet sayfalarına ilan, link vererek  ulaşan bazı kişi ve firmalar, vatandaşlardan bu hizmetleri karşılığında para talep ediyorlar. Hatta Federasyonumuza bağlı gönüllü derneklerimizin isimlerini ve amblemlerini dahi kullanacak kadar gözlerini karartan bu kişi ve şirketler tüketicilerden iletişim bilgilerini de isteyip, kendilerine ödemeli olarak başvuru evraklarını göndereceklerini belirtiyorlar. Daha sonra, bu evrakların teslimatında ortalama 70-100 lira gibi ücretler talep ediyor ve sonrasında yurttaşlarımızı kaderleriyle baş başa bırakıyorlar. Kredi kartı, dosya masrafı, kayıp-kaçak bedellerini geri alıyoruz diyenlere kanmayın.”

Tüketicilerin bu ve benzeri durumlarda bu kişi ve firmaları, yetkili makamlara ve federasyona bağlı tüketici derneklerine bildirmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, bankacılık, kayıp-kaçak ve diğer tüketici hak ihlalleri hakkındaki şikayetler için 81 ilde 102 şubesi bulunan tüketici derneklerinden gerekli yardım ve desteğin alınabileceğine dikkat çekildi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI