Dolar 32,3742
Euro 34,7820
Altın 2.431,98
BİST 9.953,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

STG, Güney Kore’de yeni pazar arayışında

STG, Güney Kore’de yeni pazar arayışında
25 Nisan 2013 07:18 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 20:49
A+
A-

GUNEYKORE-TOPLU

 Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 18-20 Nisan 2013 tarihlerinde Güney Kore’de düzenlenen Seul Su Ürünleri Fuarı’na katılarak sektörde yeni pazar arama ve geliştirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

 Bu yıl toplam 157 katılımcı firmanın ve ülkemizi temsilen sadece STG’nin yer aldığı fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan STG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, Asya pazarında devamlı olarak var olabilmek için Seul Su Ürünleri Fuarı’nın önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, fuar süresince STG standına ilgiden memnun olduklarını belirtti.

 Vehbi Merzeci, “Güney Kore’den daha çok deniz salyangozu ve yengeç için talepleri geliyor. Alabalık da bilinen ve orada sevilen bir ürün olarak yerini korumaya devam ediyor. Güney Kore için henüz yeni ürünler olan levrek ve çipuranın da bilinirliğini arttırmak ve bu bağlamda su ürünleri pazarını geliştirmek çabası içerisindeyiz ” dedi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı ise, “Ülkemiz ile Güney Kore arasında imzalanan ve 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girecek Serbest Ticaret Anlaşması ile birlikte bu ülke ile olan tarihi münasebetimizin de olumlu etkisiyle ticaretimizin yakın zamanda artacağını düşünüyorum. Fuar boyunca ziyaretçilere füme alabalık tadımı yaptırdık ve beğenildiğini gördük. Levrek, çipura ve alabalık ihracatımızın en yakın zamanda başlayacağını ve yumuşakçalar grubunda olan hali hazırdaki ihracatımızın da artarak devam edeceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

 Seul Su Ürünleri Fuarı’nda kurulan 18 metrekarelik info stand alanında STG’yi temsilen STG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Bağcı ve Abdülkadir Yeniçıkan ile Ege İhracatçı Birlikleri çalışanı Gökay Çelikli bulundu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,