Dolar 32,3772
Euro 34,7641
Altın 2.437,45
BİST 9.977,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Schneider Electric, sivil toplum örgütlerini iş dünyasıyla buluşturdu

Schneider Electric, sivil toplum örgütlerini iş dünyasıyla buluşturdu
19 Haziran 2014 14:12 | Son Güncellenme: 19 Haziran 2014 14:13
A+
A-

SCH Logo 1Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla ‘STÖ/İş Hayatını Birlikte Geliştirme – Sosyal Girişimcilik’ konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Schneider Electric, aralarında gönüllü dernek ve kuruluşların temsilcileri, iş gücü üyeleri, büyük şirketler, okullardan gelen işbirliği programları yöneticileri ve gazetecilerin de bulunduğu 200’den fazla konuğun katılımıyla iş hayatı ve sivil toplum örgütleri arasındaki ortaklıkları geliştirmenin yollarının tartışıldığı bir toplantı düzenledi.

Schneider Electric Sürdürülebilirlik Kıdemli Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches, toplantıda yaptığı konuşmada etkinlik sayesinde birlikte nasıl çalışılacağını öğrenmek için gönüllü kuruluşların vizyon ve yöntemlerini, iş dünyasının hırsını ve kamu kuruluşlarının yüzleştiği zorlukların bir araya getirildiğini ifade etti.  Desroches, “Her şeyden önce hedef, insanlığın günümüzde ve gelecekte karşılaştığı büyük sorunlar için somut ve uzun vadeli çözümler bulmaktı. Bu münazara, Schneider Electric’in BipBop enerji erişim programı veya Filipinler’deki tayfunun ardından Gawad Kalinga ile yakın zamanda gerçekleştirilen eylem ortaklığı gibi iş hayatı ve STÖ’ler arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik girişimleri doğrultusunda düzenlendi” dedi.

BipBop projesi geleceğe ışık tutuyor

Dünyada halen 1,3 milyar insanın enerjiye erişimi olmamasından hareketle Schneider Electric, bu bölgelere yönelik olarak BipBop projesini başlattı. BipBop projesiyle dünyada elektrikten yoksun bölgelere ulaşan Schneider Electric, gerekli finansman, ekipman ve insan kaynağını sağlıyor. Yerel halktan bireyleri yetiştirerek, bu konuda çalışmaları yürütebilecek düzeye gelmelerini sağlıyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla elektrik konusunda 12 bin kişiye eğitim verildi. 6 yatırım ve 400 girişimci desteklendi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI