Dolar 32,3744
Euro 34,7922
Altın 2.438,64
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Petroldeki düşüş altına yaradı

Petroldeki düşüş altına yaradı
13 Ocak 2015 11:18
A+
A-

Petroldeki düşüş altına yaradı

Petroldeki düşüşün yanında hisse senedi borsalarındaki kayıpların da etkisiyle artan ‘güvenli liman’ alımları altındaki yükselişi desteklemeye devam ediyor.

Spot altının ons fiyatı bugün 1,240 dolara kadar yükseldi. Kapalıçarşı’da 1 gram altın 91.86 liraya, çeyrek altın da 158.69 liraya yükseldi.

Altında bu seviyeler en son 2014 yılı Ekim ayında görülmüştü.

Gümüş de çıkışta

Altındaki artışlar, gümüşün fiyatını da yukarıya çekti. Küresel emtia piyasalarında bir ons gümüşün fiyatı, yılın ilk günlerindeki 15.5 dolarlık düzeyinden 16.6 dolara kadar yükseldi.

Fed desteği

Güvenli liman olarak yeniden sığınılan altın, FED’in ekonomik büyümeyi korumak için faiz artırımlarında yavaş gideceği beklentisiyle talep görüyor.

Özellikle 22 Ocaktaki ECB’nin olası devlet tahvili alım programının kapsamı ve Yunanistan seçimleri Euro Bölgesi için tedirginlik yaratmakta ve altında bölgesel riskler karşısında bir miktar alışların geldiği dikkat çekiyor.

REKLAM ALANI