Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Q therapy, rotasını yurtdışına çevirdi

Q therapy, rotasını yurtdışına çevirdi
13 Mart 2015 23:06
A+
A-

101428

İŞGEM desteğiyle kendi markasını yarattı, yurtdışına açılıyor.

Sıvı sabun ve ıslak havlu üreten genç girişimci Yeşim Çoban, ‘Q therapy’ markasıyla rotasını yurtdışına çevirdi. Birçok ülkeyle bağlantıya geçen Çoban, sektördeki sayılı markalar arasında yer almayı hedefliyor.

Q Therapy Kimya ve Kozmetik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı eşim Çoban, katıldığı İŞKUR Kadın Girişimci Kursu’nun ardından 2013’te İŞGEM desteğiyle kurduğu tesiste, aylık 900 ton sıvı sabun ve 720 bin paket ıslak havlu ürettiklerini belirtiyor. Bu yıl ihracata odaklanacaklarını açıklayan Çoban, İran, Irak, Gürcistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne numune gönderdiklerini dile getiriyor. Oda kokusu, duş jeli, kağıt havlu, peçete ve tuvalet kağıdı üretmeyi planladıklarını da aktaran Çoban, iki yıldır Türkiye pazarı için üretime geçtiklerini ancak geçen sene yılki Ar-Ge çalışmalarının ardından yurtdışına açılmayı ve sektörde sayılı markalar arasında yer almayı istediklerinin altını çiziyor.

Devletten destek bekliyor

Türkiye’de A tipi denilen market ve süpermarketlere direkt olarak satış yaptıklarını ifade eden Yeşim Çoban, “Daha küçük ölçekli marketlere ise, bayiler üzerinden satış yapıyoruz. Kurduğumuz satış ağı ile bugün tüm Türkiye’ye satış yapabiliyoruz” açıklamasını yapıyor. Geçen yıl 500 bin liralık makine yatırımı yaptıklarını dile getiren Çoban, bu yıl yine 500 bin lira yatırım yapmayı ve ayrıca Kimya Laboratuvarı oluşturmayı planladıklarını söylüyor. Çoban, bulunduğu tesisin, yeni yatırımlar ve üretim kapasitesi artırımı sonrasında yetersiz kalacağını belirterek, devletten destek beklediğini söylüyor.

REKLAM ALANI