Dolar 32,4348
Euro 34,8128
Altın 2.439,44
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Özarar, ‘zor çalışma şartları’için geliştirilen vinçleri ile iddialı

Özarar, ‘zor çalışma şartları’için geliştirilen vinçleri ile iddialı
05 Ocak 2012 13:31
A+
A-

Demir çelik sektörünün yapısı itibarıyla vinç kullanımının yoğun olduğu bir sektör olduğunu söyleyen Özarar Grup Direktörü Mete Özarar, firmalarının yarım asırlık süreçte demir çelik üreticilerinin ve distribütörlerinin çözüm ortağı olduğunu dile getirdi.

Üretimini gerçekleştirdikleri Pehlivan ürünlerinin, rulo sacların taşınması ve stoklanmasında kullanıldığını aktaran Özarar, Pehlivan’ın çift taraflı açılıp kapanabilen çeneli kolları ile rulo sacların yer kaybı olmadan alınabilmesine imkan veren bir tasarıma sahip olduğunun altını çizdi. Bu sayede sac rulolarının yakın istiflenebilir ve “C Kanca” kullanımına göre kısıtlı stok sahalarında yüzde 40-50 oranında stok sahasının artırılmasını sağlandığını vurgulayan Özarar, otomatize edilmiş dönme hareketiyle operatörün malzemeye yaklaşmadan emniyetli bir şekilde döndürülerek taşınabildiğini de kaydetti. Ayrıca bugüne kadar ithal ettikleri tongları artık Özarar tesislerinde ürettiklerini belirten Özarar, “Özarar mühendisleri ve Ar-Ge departmanının ortak çalışması ile geliştirilen Pehlivan bu senenin flaş ürünü. Pehlivan, ihtiyaca uygun kapasitede 12, 20 ya da 30 ton olarak seçilebilir” dedi.

Pehlivan’ın, üzerinde iki adet ayarlanabilir tong kolu ve moto-redüktörler monte edilmiş kaynak konstrüksiyonlu bir yapıdan meydana geldiğini ileten Özarar, Pehlivan’ın kolları, zincir bağlantısı kullanılan mekanizma, frenli bir motor ve motora bağlı redüktör grubu vasıtasıyla elektromekanik olarak hareket ettirildiğini dile getirdi. Özarar, şunları söyledi:

“Koruyucu kavrama mekanizması tahrik milinin zarar görmesini engeller. Pehlivan’ın kollarının açma kapama ve dönme mekanizmasının bütün hareketlerinde, durdurma işlemi limit switch’ler vasıtasıyla sağlanır. Pehlivan’ın kolu tırnaklarına düzgünce oturtulmuş sac rulosu gibi bir yük, kollar vasıtasıyla kaldırılırken kolları hareket ettiren sürücü motor yine elektronik limit switch’ler ile kilitlenir ve çenelerin açılıp kapanmasını engeller. Koruyucu kavrama sistemi, tong kolları sürücü motoru ve döndürme motorunu, aşırı yüklemeye karşı korur.

Özarar’ın demir çelik sektörüne yönelik çeşitli uygulamalar yaptığını belirten Özarar, bu uygulamaların başında ağır hizmet tipi vinçlerin geldiğini söyledi. Özarar ağır hizmet tipi vinçlerin en zor çalışma şartları için tasarlandığını aktaran Özarar, ağır kullanım şartları, extreme hız, extreme yükseklik, extreme kapasite ve teknolojik uygulama kombinasyonlarının başarı ile uygulandığını dile getirdi. Özarar, İskenderun Demir Çelik, Ereğli Demir Çelik ve Diler Demir Çelik gibi Türkiye’nin önde gelen demir çelik üretim haddehanelerinde Özarar ağır hizmet vinçleri, döner arabalı vinçleri, holler arası geçiş sistemleri gibi uygulamaların başarı ile uygulandığını ifade etti. Özarar markalı vinçlerin birçok liman, tersane ve denizcilik işletmesinde kullanıldığını da söyleyen Özarar, şöyle devam etti:

“Gemi inşa sanayisinde işin yapısına uygun tasarlanan maximum kaldırma yüksekliğine sahip,  yüksek tonajlı, salınım engelleme sistemli, frekans konvertörlü sistemler kendine geniş kullanım alanı buluyor. Özarar tersane vinçleri özel tasarımı sayesinde maximum kaldırma yüksekliğini müşteriye sunuyor.”

“Çift kirişli gezer köprülü vinçlerimiz sektörden büyük rağbet görüyor”

Sektörde en çok rağbet gören ürünlerinin çift kirişli gezer köprülü vinç olduğunu belirten Özarar, vinçlerin yüksek kaldırma kapasiteleri ve ağır kullanım şartları için çözüm sunduğunu dile getirdi. Güçlü yapısı ve kompakt tasarımı sayesinde diğer kaldırma ekipmanları ile karşılaştırıldığında daha ekonomik olduğunu söyleyen Özarar, Özarar çift kirişli gezer köprülü vinçlerin, geniş bir müşteri istek yelpazesini hızlı, verimli ve kaliteli bir şekilde karşılayabilmek için standart üretim kapasitesi olarak 100 tona kadar olan talepleri seri şekilde ürettiğini ifade etti. Ağır hizmet sınıfı uygulamalar için çift kirişli gezer köprülü vinçlerin açık arabalı olarak da dizayn edilebildiğini aktaran Özarar, eğer kaldırılacak yükün büyük bir bölümü ana kaldırma kapasitesinden az ise daha hızlı bir yardımcı kaldırma ünitesinin aynı araba üzerine eklenebileceğini kaydetti.

Pehlivan ile yer kaybını engelliyor

Geçtiğimiz yıl üretimini gerçekleştirdikleri vinç olan Pehlivan’ın, rulo sacların taşınması ve stoklanmasında kullanıldığını aktaran Mete Özarar, Pehlivan’ın çift taraflı açılıp kapanabilen çeneli kolları ile rulo sacların yer kaybı olmadan alınabilmesine imkan veren bir tasarıma sahip olduğunun altını çizdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,