Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Nowotny: Mali politikanın gevşetilmesi gerekebilir

Nowotny: Mali politikanın gevşetilmesi gerekebilir
20 Ekim 2015 11:18
A+
A-

ECB'nin parasal genişlemesi artabilir

 Avrupa Merkez Bankası Üyesi Ewald Nowotny, bankanın daha fazla gevşemeye gitmesi gerekebileceğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, ECB’nin sakin kalmaya ve enflasyonun kontrol altında olduğunu göstermeye ihtiyacı olduğunu belirtirken, hükümetlerin isebüyümeyi artırmak için mali politikalarını gevşetmeleri gerekebileceğini bildirdi.

Polonya’da yayınlanan Puls Biznesu gazetesine konuşan Nowotny, “Uzun vadeli trendleri belirlemek için çok erken olduğunu düşünüyorum. düşük petrol ve emtia fiyatlarının düşük enflasyon ortamının nedeni olduklarının farkına varmak gerekiyor. Benim görüşüme göre sakin kalmalıyız ve durumun kontrolümüz altında olduğunu göstermeliyiz” dedi.

Varlık alım programında ayarlamaya gitmeyi konuşmak için çok erken olduğunu dile getiren Nowotny, varlık alım programının tamamlanması için hala önlerinde Eylül 2016’ya kadar zaman olduğunu vurguladı.

Nowotny, “Büyümeyi sağlamak için yapısal reformlar ve mali politika değişiklikleri gibi ek tedbirlere ihtiyaç var” diye konuştu.

RBS, ECB’NİN PARASAL GENİŞLEMEYİ UZATACAĞI İNANIYOR

Royal Bank of Scotland (RBS) ekonomistleri, Avrupa Merkez Bankası’nın Aralık ayında yapacağı para politikası toplantısında parasal genişleme programını artıracağına ve uzatacağına inandıklarını ifade etti.

Ekonomistler, Perşembe günü yapılacak Ekim ayı toplantısında politika değişikliği olmayacağına inandıklarını da vurguladı.

REKLAM ALANI