Dolar 32,2921
Euro 34,6825
Altın 2.413,99
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Muş’a büyük yatırım atağı

Muş’a büyük yatırım atağı
21 Kasım 2016 14:52 | Son Güncellenme: 23 Aralık 2017 17:58
A+
A-

 

Muş valiliği, Muş Vakfı ve DAKA ortaklığında yapılan yatırımcılara yönelik 23 İli Kapsayan Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısında İstanbul’da iş dünyası bir araya geldi.  Muş’un hedefi büyük, toplantıya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Dr. Fethi Ahmet Polat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Muşlu iş adamları ve birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.

2

“Vakfımızın amacı ilimizin bütün ihtiyaçlarına maddi ve manevi cevap vermek”

Açılış konuşmasında söz alan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, öncelikle vakfımızın temel görevi ilimiz dışında eğitim gören Muşlu talebelerin maddi manevi ihtiyaçlarına yardımcı olmak, memleketimizin kalkınmasına ve tanıtımına yardımcı olabilmektir. Tüm imkânları araştırmak olan Vakfımızın yönetim kurulundaki kıymetli arkadaşlarımla birlikte yönetmekteyiz. Bu süre zarfında yaptığımız çalışmalar zarfında desteklerini esirgemeyen değerli hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Göreve başladığımızdan bu yana Vakıf binamızın tadilatından sonra 138 olan eğitim bursumuzu 550’ye çıkarmış bulunmaktayız.

orhan-sami-gultekin

Ramazan Bayramında yardım sever hemşerilerimizin sayesinde 7500 aileye bayram hediyesi dağıtıldı. Kurban bayramında 107 hisselik kurbanlarımızı Muş‘ta vekalet vererek kestirdik ve ihtiyaç sahiplerine dağıttık. İleriki yıllarda da bu hizmetlerin artarak devamını tüm hayırsever hemşerilerimizden rica ediyoruz. Vakıf bünyesinden Varto ilçesinde 50 talebelik yurt yapımına katkıda bulunduk. Sungu ilçesine, imam hatip orta okul inşaatının yapımını tamamladık. Bulanık ilçesine mobil cenaze yıkama aracı hediye ettik. Yine vakfımızda hafta içi öğrencilerimiz ile sohbetler düzenlemekteyiz elimizden geldiğince maddi ve manevi bütün ihtiyaçlarına cevap vermek arzusundayız. İstanbul’un önemli akademisyen ve bürokratlarını vakfımıza davet ediyor, öğrencilerimiz ile tecrübe ve deneyimlerini paylaşmaktayız.

İkinci görevimiz Muş’un kalkınması ile ilgi katkı sağlamak şükürler olsun bu konuda da önemli adımlar attık. Ramazan ayında İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulunu Muş‘ta misafir ettik ve 2 gün boyunca ilimizin tanıtımını yaptık. Tüm emeği geçen arkadaşlarıma ve hayırsever hemşerilerimize sonsuz teşekkürler. Yine Muş Alpaslan Üniversitesinin davetti üzerine Muş’ta düzenlediğimiz Muş çalıştayı ve sağlık üzerine toplantılarımız çok verimli geçti.

Bugün baktığımızda Muşlular olarak çok önemli yerlerde hemşerilerimizin olmasından gurur duymaktayız bu yaptığımız bütün çalışmalar yarının bürokratları yarının önemli insanlarını yetiştirmek amacındayız bu çalışmalarımıza katkı sağlayan bütün hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum.

bursiyer

Toplantı Esnasında söz alan Muş’lu bursiyerler Muş vakfından almış oldukları bursun kendileri için madi ve manevi büyük katkı sağladığını belirtiler.

feyat-asya

“Muş’a gelecek hemşerilerimizin hizmetindeyiz “

Konuşmada söz alan Muş belediye başkanı Feyat Asya, göreve geldikten sonra var olana birçok alt yapı sorununu çözdüklerini ve Muş’un daha iyi yaşanabilir ve refah düzeyin yükselteme gayrettin de olduklarını belirti.

Asya; göreve geldiğimizden bu yana taahhüt ettiğimiz projelerimizin tamamına yakınını tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşamamaktayız. İlimizin tarihi dokusunu koruyarak vatandaşlarımıza daha iyi bir Muş vadediyoruz. Her mahallemize yöremiz ve memleketimizin önemli şahsiyetlerinin ismini vererek bir park yaptırdık.

Şehir içi Toplu taşımada Muş Kart sistemi Uzun sürenden beri devam eden çalışmaları tamamlanan kartlı sistem ile yolcu taşımada yeni bir devir başladık. Yapılan yeni düzenleme ile Şehir içi toplu taşıma araçları artık her yerde durup yolcu alma ve bindirme yapamayacaklar, Şehir içi ulaşımda karışıklığa neden olan farklı araç modelleri yerine 91 adet araç yeni sisteme uygun bir şekilde değiştirilerek vatandaşa hizmet vermeye başladık. Doğalgaz çalışmaları ile ilgili söz verdiğimiz projeyi hayata geçirmenin sevinci içindeyiz. Muş için hayati denilecek bilecek birçok projeyi tamamladık ve daha da ilimizin gelişimi için tüm fikir ve teklifleri değerlendiriyoruz.

Teknik olarak eğitimini tamamlayarak burada memleketine faydalı işler yapmak için çalışan arkadaşlarımızın sayısının fazla olması bizleri sevindiriyor.  Büyük bir yatırım potansiyeli olan ilimize iş adamlarımızı hemşerilerimizi Muş’a çağırıyoruz. İlimizin daha iyi bir seviyeye ulaşması için hizmetindeyiz.

mehmet-emin-simsek

“Un var, şeker var Yağ var, helva yapmak bize kalıyor”

Toplantıda söz alan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, bölgemizde ve ülkemizde yaşadığımız sorunları göz önünde bulundurarak ilimizin ne kadar güzide sakin bir kent olduğunu görmüş oluruz.

Burada görüyorum ki birçok değerli insanımız burada iş yapmaktadır bu insanlarımız bizi yalnız bırakmayarak kendi doğmuş oldukları memlekete el uzatacaklarını umut ediyorum. 23 İli Kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında bakanlık ve kalkınma bankası ile yaptığımız son yaptığımız toplantıda bize gelin size alt yapıyı yapalım, fabrikayı bedelsiz verelim, yer tahsisi yapalım, size danışmalık hizmeti verelim, fabrikanızın donanımlarını cihazlarını verelim, bütçe açığınızı 10 yıla kadar sıfır faizle verelim, yani kısacası gelin Muş’ta en az 30 kişi çalıştırmak kaydı ile fabrikayı kurun  size her türlü desteği verelim artı ürünlerinizi 5 yıl alma devlet garantisi ile vermektedir. Un var, şeker var Yağ var, helva yapmak bize kalıyor.

İlimiz seyahat esnasında güvenlik sorunu olmayan bir il, kara taşımacılığı, demiryolu, hava yolu ile her yere rahatlık ile ulaşabileceğiniz bir coğrafya ya sahibiz. Huzurlu bir kent ulaşımı da kolay, Muş’ta çok bakir alanlar var gelin beraber ortaklıklar kuralım bütün imkanlarımız ile size seferber olmaya hazırız.

seddar-yavuz

 “Muş, özel sektör için çok elverişli bir il “

Muş Valisi Seddar Yavuz, kentin coğrafi konumu, Anadolu’nun İslamiyet’le buluştuğu kapı olması ve sosyal dokusu ile Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, Muş’a özel bir önem verdiklerini söyledi.

Vali Yavuz, öncelikle Muş’ta neye ihtiyacımız var onu bilmemiz gerekir. Cazibe merkezi projemiz diğer projelere nazaran daha başarılı olacağına inanıyorum. 23 İli Kapsayan Cazibe Merkezleri Programı  yatırımcımızın riskini neredeyse sıfıra çekmektedir. Yaptığımız çalışmalar ile Yatırımcılarımıza bedelsiz yer tahsisinden tutunda üretimlerinin tüm aşamalarında yatırımcılarımızın yanındayız. Buraya gelen bütün iş adamlarımızın daha çok kazanıp istihdamlarının artırmasından mutluluk duyuyoruz.

Kamu düzeni ve güvenliliğinin ekonomide hayati önem taşıdığının altını çizen Yavuz, Bu sebeple bizim ilk önceliğimiz, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin en üst derecede sağlanmasıdır.  Valiliğim süresince Muş gördüğüm en naif ilimiz, insan karakteri olarak iyi huylu bir yapıya sahip olunması, Muş için çok daha güzel bir gelecek vaat ediyor. Güvenlik açısından baktığımızda gerek yaşam tarzı gerek kültürel yaşam olarak herhangi bir Anadolu ilinden farkı yok. Valiliğim süresince burada görev yapmaktan son derece mutluluk duymaktayım. Muş özel sektör için çok elverişli bir il olduğunu gözlemlediğini kaydeden Yavuz, “Özel sektör yatırımları için en gerekli olan şey, sanayici ve iş adamlarının şehre yönelik olumsuz düşüncelerinin bulunmamasıdır. Dolayısı ile Muş’un coğrafi konumuna baktığımız zaman, bunun büyük avantajlar sunduğunu görüyoruz. Bingöl ve Bitlis illerinin yakınında olması, çok iyi bir havaalanının olması, demir yolu ulaşımının bulunması en başta dikkat edilecek önemli avantajlardır.

Vali Seddar Yavuz, kentle ilgili tespitleri Muş’ta yaşayan vatandaşların sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan kalkınması, refahının sağlanması ve yatırımcıların bölgeye çekilmesinin fevkalade önemli konular olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Devlet yatırımları, kamu hizmetlerini kapsıyor. Ancak asıl ekonomik refahı sağlayacak yatırımlar, özel sektör yatırımlarıdır. Bu bağlamda biz, hizmetlere iki yönlü olarak bakıyoruz. Birincisi, kamu yatırımlarını arttırıp kalitesini yükseltmektir. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere, erişilebilirliği kolaylaştırmak ve vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarını çözmek üzere stratejilerimiz var. İkincisi ise şehirlerin kalkınmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan özel sektör yatırımlarını getirmek, şehre çekebilmektir” dedi.

Toplantı sonunda Muş’lu hayırsever iş adamlarına Muş Valisi Seddar Yavuz tarafından plaket verildi.

vahit-ozmen

orhan-sami-gultekin

semsettin-memis

ferhat-kalsin

gulcan

toplu-foto

 

REKLAM ALANI