Dolar 32,5349
Euro 34,7780
Altın 2.403,19
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kozmetikçiler 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefine kilitlendi

Kozmetikçiler 2,5 milyar dolarlık  ihracat hedefine kilitlendi
11 Haziran 2013 08:35 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2013 08:37
A+
A-

 

KMIB-Dubai  

Türk kozmetik sektörü, ihracatında en büyük paya sahip olan Ortadoğu pazarı ile buluştu. Türkiye, bu yıl da rekor katılımla Beautyworld Middle East 2013 Fuarı’ndaki yerini aldı. 40’ı aşkın ülkeden bin 96 firmanın katıldığı Beautyworld’de Türkiye’yi İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) milli katılım organizasyonuyla 80 firma temsil etti. Bireysel katılımlarla birlikte bu rakam 85 firmaya ulaştı. Türkiye’nin en yüksek katılımla temsil edildiği fuar olan Beautyworld Middle East Fuarı’nda Türk kozmetik ve kişisel bakım firmaları sadece ürünleri ile değil stantların şıklığı ile de göz doldurdu.

Dünyanın en büyük kozmetik etkinliklerinden biri olan fuar, Türkiye’nin en güçlü kozmetik, güzellik ve kişisel bakım firmalarını bir araya getirdi. Her geçen yıl renkli atmosferiyle adeta görsel bir şova dönüşen fuarda, en yüksek katılımı gerçekleştiren Türkiye, ziyaretçilerini Türk kültürünün geleneksel öğelerinden hamam konseptiyle ağırladı.

İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kozmetik ihracatında Ortadoğu’nun önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Son beş yıldır sektörümüz Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde önemli başarılara imza atıyor. Kozmetik ihracatında Ortadoğu yüzde 70 gibi ciddi bir paya sahip. Coğrafi ve kültürel yakınlık kadar son dönemde Türk dizilerinin yarattığı etki, Türkiye imajının bölgedeki yükselişi Türk kozmetik markalarımıza da ilgiyi artırıyor. Beautyworld Fuarı, ülkemizin yurtdışındaki en yüksek katılımlı fuar haline gelmesi bakımından da son derece önemli. Firmalarımız sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nden değil, pek çok Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinden ziyaretçi ile bir araya gelme fırsatı buldu.”

Türk firmalarının kozmetikte dünya devleri arasında yer alma hedefiyle markalaşma yolunda yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Akyüz, “Kozmetik sektörü ihracatımızı 5 yıl içinde 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise, 4 milyar dolar. Sektörümüzün rekabet gücünü daha da üst sıralara taşıması için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz.”

 

REKLAM ALANI