Dolar 32,4088
Euro 34,8498
Altın 2.448,61
BİST 9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Koç Grubu, Maret’i sattı

Koç Grubu, Maret’i sattı
20 Haziran 2014 16:38 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2014 16:39
A+
A-

maretKoç Grubu bünyesinde bulunan Tat Gıda, Maret markasını ve markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda’ya satacak. Koç Grubu geçtiğimiz yıl da Harranova çiftliğini Namet’e satarak besicilikten çıkmıştı.

Tat Gıda Maret markası ile bu markaya ait Tuzla’daki arazi bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamının toplam 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda’ya satılmasına karar verdi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından ayrıca, satışın gerçekleştirilmesi amacıyla genel kurul ve Rekabet Kurulu onaylarının alınması koşullarını içerecek şekilde varlık satış sözleşmesi imzalanmasına, imza tarihinde alıcıdan 6 milyon dolar avans alınmasına karar verildiği ifade edildi.

Tat Gıda açıklamasına göre, bu çerçevede et ve et ürünleri işkolundaki faaliyetleri satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonlandırılırken, elde edilecek nakit şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla finansal borç kapatımında kullanılacak.

Açıklamanın ardından ikinci seansta 2.93 liraya kadar çıkan Tat Gıda hisseleri saat 1439’da yüzde 1.49 primle 2.72 liradan işlem görüyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI