Dolar 32,3808
Euro 34,7196
Altın 2.407,07
BİST 10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

İş makinası sektörü 100 CEO’yu İstanbul’da ağırlayacak

İş makinası sektörü 100 CEO’yu İstanbul’da ağırlayacak
01 Mayıs 2013 07:31
A+
A-

afis-turkce

T.C Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C Ekonomi Bakanlığı himayesinde  220 milyar ABD Doları’nı yöneten 100’den fazla CEO’nun davet edileceği “2023’e 10 Kala Uluslararası İş Makinaları Kongresi”  Türk İş ve İnşaat makina ve ekipmanlarını dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), 19-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Pendik Greenpark Hotelde  “2023’e 10 Kala Uluslararası İş Makinaları Kongresi” düzenleyecek. Dünyadaki iş makinaları sektörünü bir araya getirecek kongreye, Dünyada toplam 220 milyar ABD Doları’nı yöneten 100’den fazla CEO davet edilecek.

Kongrede, 44 Uluslar arası Dernek ve Türkiye deki 7 Derneğin desteği ile Türkiye 2023 Projesi ile ilgili farkındalık oluşturmak, Türkiye ekonomisi ve  iş makinaları sektörünü dünyaya tanıtmak, Türkiye’ye yabancı yatırım yapılmasını teşvik etmek , İş makinaları sektöründe Türkiye’nin diğer ülkelere gerek mamul gerekse yarı mamul ve parça tedarikçisi olma potansiyelini göstermek amaçlanıyor. Kongrede  “Yatırımlar İle Dünyanın Parlayan İncisi Türkiye”, “2023 Yılına Kadar Planlanan Türkiye’deki Büyük Projeler”, “2023 Yatırım Projeleri Işığında İş Makinaları Talep Projeksiyonu”, “İş Makinalarında Teknolojik Gelişmeler ve Teknik Mevzuatlar”, “Nitelikli İş Gücü Kaynağı”,  “İş Makinaları Sektöründe Yatırım (Teşvikler) ve Finansman ortamı” başlıklı konular ele alınacak. Ayrıca ülke ekonomi sunumları, B2B ikili iş görüşmeleri ile CEO kahvaltısı organize edilecek. Katılımcıların tüm kongre süresince gezebilecekleri “Geçmişten Günümüze İş Makinaları” ve” İş Makinaları” sergileri de diğer önemli etkinlikler arasında bulunmakta.

İMDER Başkan Yardımcısı ve Kongre Komite Başkanı Orhan Aydoğan,  yıllık 6.9 milyar ABD Doları ticaret hacmini, 17.000 çalışanı, 600’den fazla sektör firmasını içinde barındıran İMDER’in, kuruluşunun 11. Yılında Türk ekonomisinin vazgeçilmez aktörlerinden biri haline geldiğini belirtti. Aydoğan, “2023 vizyonunda 10 milyar ABD Doları İhracat hedefi olan sektör, 30 milyar ABD Doları Ticaret hacmine ulaşacağını tahmin etmektedir. “2023’e 10 Kala” ile 10 yılda binden fazla büyük projede yaklaşık 1.2 trilyon ABD Doları yatırımın planlandığı Türkiye, son on yılda uygulanan politikalar sayesinde ‘Dünyanın Parlayan İncisi’ haline gelmiştir” dedi. Gerçekleştirilecek olan “2023’e 10 Kala Uluslararası İş Makinaları Kongresi”(www.vizyon2023turkiye.org) ile Türk İş ve ekipmanlarının dünyaya tanıtılacağına vurgu yapan Aydoğan “ Bu kongre ile amacımız 2023 hedefinin Türkiye iş makinaları pazarına nasıl yansıyacağını irdelemekle beraber, iş makinaları sektöründe Türkiye’ye yabancı yatırım yapılmasını teşvik etmek, iş makinaları sektöründe Türkiye’nin diğer ülkelere gerek mamul gerekse yarı mamul ve parça tedarikçisi olma potansiyelini göstermek, iş makinaları sektöründe yeni teknolojiler ve uygulamalar hakkında bilgi sunmak, Türkiye iş makinaları sektöründeki sorunları ve bunların muhtemel çözümlerini irdelemek ve iş makinaları sektöründe yer alan ve/veya bu sektörle ilgili yerli ve yabancı tüm özel sektör ve kamu sektörü girişimci ve otoritelerinin networking platformunu oluşturmak” diye konuştu.

REKLAM ALANI