Dolar 32,4149
Euro 34,7881
Altın 2.399,68
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Girişimcilik Ekosisteminin Çıtasını Yükseltti

Girişimcilik Ekosisteminin Çıtasını Yükseltti
06 Mayıs 2015 15:37
A+
A-

Nevzat Aydın-

2007 senesinde Endeavor Girişimcisi seçilen Yemeksepeti, Berlin merkezli online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı. Yemeksepeti’nin Delivery Hero satışı ile taçlanan 14 yıl süren başarı öyküsü bir kez daha Türkiye’nin etkin girişimcilik potansiyelini ortaya koyuyor.

Endeavor Türkiye, 8 yıldır ülkemizde yüksek büyüme potansiyeli olan etkin girişimcileri tespit edip onlara destek verirken, aynı zamanda bu girişimcilerle birlikte ekosistemin gelişmesi için faaliyetlerini sürdürüyor. Endeavor’ın 2007 senesinde seçtiği ilk girişimci şirketlerden biri olan Yemeksepeti’nin Delivery Hero satışı ile taçlanan 14 yıl süren başarı öyküsü bir kez daha Türkiye’nin etkin girişimcilik potansiyelini ortaya koyuyor.

Berlin merkezli, operasyonlarının bulunduğu 28 ülkenin birçoğunda pazar lideri konumundaki Delivery Hero, 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Türkiye’nin online yemek sipariş devi Yemeksepeti’nin hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Yemeksepeti satın alımı ile, aktif olduğu ülke sayısını 32’ye çıkaran Delivery Hero, 100.000’den fazla partner restoran üzerinden, aylık yaklaşık 10 milyon siparişe aracılık edecek.

2007 senesinde Endeavor Girişimcisi seçilen Yemeksepeti Kurucuları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş birçok açıdan yolculukları boyunca ekosistemde önemli rol modeli oldular. İki kurucu da, Endeavor önderliğinde gerçekleştirilen mentorluk ve özendirme çalışmalarının ruhunu benimseyerek Galata Business Angels gibi ekosistemin temel taşlarının kurulmasına ön ayak oldular. Aktif mentorluk ve melek yatırımcı rolleriyle sayısız genç girişimciye maddi ve manevi destek sağladılar.

Endeavor Türkiye tarafından 2014 senesinde gerçekleştirilen Türk Teknoloji Raporu araştırmasında 200 girişimciye, ilham kaynakları, geçmiş deneyimleri, aldıkları mentorluk ve yatırım konularında anket yapıldı. Çıkan sonuçlarda Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş’in de aralarında olduğu, Endeavor Ağı’nın en aktif dört girişimcisinin, yeni nesil girişimcilerin %60’ından fazlasına ya mentorluk, ya da yatırım yapmış olduğu görülmüştür.

CEO Nevzat Aydın, Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam etmekle birlikte, 2015 itibariyle Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak Endeavor’la olan dayanışma ilişkisini sürdürmektedir. Nevzat Aydın; “Doğru zaman, yer ve iş modeli ile, sahip olduğumuz tüm birikimi doğru şekillendirerek türk girişimcilik ekosisteminin en büyük başarılarından biri olma şansını yakalayabildik. Endeavor’ın bu yolculukta girişimci ruhumuzu taze tutarak bize gösterdiği tüm destek için teşekkür ederiz.” dedi.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Özyeğin: “Yemeksepeti’nin 4’ten 400 kişiye, Türkiye genelinde 62 ile ve bölgede 7 ülkeye ulaşan operasyonunun başarısı dünya çapında tüm Endeavor ailesi için bir gurur kaynağı olmuştur. Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş’in geliştirdikleri başarılı iş modelinin, Delivery Hero ile birlikte artık dünyaya yayılma vakti gelmiştir. Nevzat ve Melih girişimci olarak Yemeksepeti’nde oluşturdukları değerin yanı sıra mentor ve yatırımcı olarak da sektöreverdikleri katkı ve yarattıkları rol model etkisi ile Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin çıtasını yükseltmişlerdir. Endeavor olarak başarı hikayelerini duymak hepimize itici güç oluyor ve daha iyilerini yapmak için motivasyon veriyor.” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI