Dolar 32,3849
Euro 34,7725
Altın 2.435,86
BİST 10.006,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Fiba gurubu ”Fibahayat” ile sigortacılığa döndü

Fiba gurubu ”Fibahayat” ile sigortacılığa döndü
07 Şubat 2013 09:23
A+
A-

 Husnu O. Yegin

 Kurulduğu 1987 yılından bu yana başarılı büyüme trendini sürdürerekTürkiye’nin gerek finans gerekse finans dışı alanlarında öncüsühaline gelen Fiba Grubu, 25 yılı aşkın sigortacılık deneyimini

“Fibahayat”adıyla sürdürecek

12 ülkede 77 şirket ve 14 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren, 2010 yılında Fibabanka ile Türkiye’deki bankacılık sektörüne dönen Fiba Grubu;tasarruf bilincinin artacağına, hayat sigortası sektörünün ve bireysel emeklilik sisteminin daha da büyüyeceğine olan inancıyla 2012’de Fibahayat’ı kurdu.

Fiba Grubu, 28Ocak 2013 itibarıyla Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığı ruhsat başvurusunun onaylanmasının ardından,sigortacılık alanındaki 25 yıllık tecrübesiniFibahayat ile müşterilerinin hizmetine sunmaya başladı.

Hüsnü M. Özyeğin: “Finans sektöründeki atılımlarımız Türkiye’de ilklerle devam edecek”

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,Fiba Grubu olarak Türkiye’de hayat sigortası ve bireysel emeklilik ile fon yönetimi alanlarında penetrasyonun artacağını düşündüklerini, bu düşünce doğrultusunda finans sektöründeki tecrübelerini, Fibabanka’nın ardından bankacılık dışı finansal sektörlerde de yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Hüsnü M. Özyeğin, Fiba Grubu olarak hayat sigortacılığına ve ciddi oranda devlet desteği alan BES’e inandıklarını; ancak ülkemizde sosyal güvenliğin sağladığı kişi başına düşen primin, bireylerin emeklilik aşamasında kaliteli hayat sürdürmeleri için yeterli olamadığından yola çıkarak Fibahayat’ın işlemlerine başlamasına parelel olarak BES içinde Hazine’ye ruhsat başvurusunda bulunduklarını dile getirdi. Özyeğin ayrıca “Sigortacılık ve Bireysel emeklilik konusundaki yenilikçi, müşteri odaklı, esnek, şeffaf ve çok yönlü kurum kültürümüz ile çok aktif bir şirket yapılanması öngörüyoruz. Özellikle,plan ve fon seçimleri konusunda “ömür boyu varlık dağılımı” yaklaşımının önerilebilmesi amacıyla müşteri bazlı çalışacak bir modelleme için Özyeğin Üniversitesi ekipleri ile çalışıyoruz. Bu, ilk defa bizim tarafımızdan uygulanacak.” dedi.

Husnu O. Yegin ÖmerMert

 Fibahayat Genel Müdürü Ömer Mert isesektörün genç ve dinamik oyuncuları arasında yerini alan Fibahayat Sigorta’nın, konusunda deneyimli ve başarılı bir ekiple yola çıktığını dile getirerek “Biz, misyonumuzu müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına yönelik etkin finansal çözümler üreterek,onlara kârlı, verimli, müşteri odaklı ürün ve hizmetler sunmak olarak belirledik. Amacımız bireylerin bugünlerini ve geleceklerini güvence altına almak. Ürün yelpazemiz çok geniş ve fiyatlandırmalarımız çok uygun. Genel olarak ürünlerimiz orta yaş ve üzerine hitap etse de gençler için de açılımlarımız var. Ürünlerimizin hepsinde teminat ve buna bağlı olarak fiyatların değişkenlik arz ettiği paketler mevcut. Bu sayede müşteri; gelirine ve ihtiyaçlarına göre kendi paketini rahatlıkla belirleyebiliyor, yaş ve gelir artışına paralel olarak ileriki dönemde üst paketlere rahatlıkla geçebiliyor.” dedi.

Yeni ve farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı planladıklarını da belirten Ömer Mert, telemarketing ve digital marketing konusunda da ciddi altyapı hazırlıkları olduğunu, gerçekleştirecekleri bu çalışmalarla Fibahayat’ın sektördeki diğer oyunculardan ayrışacağına, Fiba Grubu olarak bir ilke daha imza atacaklarına inandığını söyledi.

 

REKLAM ALANI