Dolar 32,4532
Euro 34,7313
Altın 2.441,41
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dünya sanayi devlerinin patent danışmanları İstanbul’da buluştu

Dünya sanayi devlerinin patent danışmanları İstanbul’da buluştu
17 Nisan 2016 13:59
A+
A-

patent

Destek Patent tarafından düzenlenen ve İstanbul Ticaret Odası tarafından desteklenen ‘Dünyada Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi’ semineri, dünyanın önde gelen endüstri devlerinin patent ve marka danışmanlarını İstanbul’da buluşturdu. Etkinliğin açılışında konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Günümüzde ülkelerin bayrak taşıyıcıları ve ülke itibarını tesis eden olgu, artık o ülkelerin markalarıdır. Bu saatten sonra yapılması gereken tek şey ekonomik alanda ülkemizin mevcut algısını daha da kuvvetlendirecek şekilde küresel markalar üretmemiz. Bu da sınai ve fikri yatırımdan geçiyor” diye konuştu.

Patent ve Marka Vekilliği Sektörü’nün ülkemizdeki amiral gemisi Destek Patent’in İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) ev sahipliğinde düzenlediği Dünyada Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi Semineri İTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde; ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen uzman konuşmacılar, sınai haklar üzerine dikkat edilmesi gerekenler, patent başarı yönetimi, markalara ilişkin güncel konular, patentte başarı yöntemi ile taklitle mücadele konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Alanında uzman dünyaca ünlü endüstri kuruluşları ve markalarına danışmanlık yapan patent uzmanlarının konuşmacı olarak yer aldığı “Dünyada Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi” seminerinde, ilk olarak Türkiye’yi temsilen, seminere ev sahipliği yapan Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz deneyimlerini paylaştı. Ardından söz alan Avrupa Birliğini temsilen Weickmann & Weickmann Ortağı ve Marka-Tasarımlar Yöneticisi Udo W.Herberth, ulusal marka ve topluluk marka koruması konusunda bilgilerini aktardı.

ABD’den MG-IP Yönetici Ortağı Martin Geissler ve Çin’i temsilen Xiaofen Wu ile Robert Rauther de marka ve tasarımlara ilişkin güncel konular hakkında bilgi verdiler. Patent ve faydalı modelde yaşanan son gelişmelerin de konuşulduğu seminerde son olarak, Japonya’dan Masako Barnard, ABD’den Ken Muncy ve Avrupa Birliği’ni temsilen Frank Feller, taklitle mücadelenin nasıl gerçekleşeceği ve patentte başarının nasıl sağlanacağı konusunu mercek altına aldılar.

İTO: Sınai Mülkiyet toplum bilincinde yer etmelidir

Seminerin açılış konuşmasını yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Adil Coşkun, “Üretim ve kalkınma için sermaye artırımı, eğitim ve Ar-Ge çalışmaları ne kadar önemliyse, buluşların korunması için sınai mülkiyet haklarının tescili ve hukuk tarafından etkin bir şekilde korunması da aynı şekilde önemlidir” dedi.

“Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesi ve yükseltilmesinde ‘Fikri Mülkiyet’ kavramının ayrı bir yeri bulunmaktadır” diyen Coşkun, “Eğer gelişme yolunda bir mesafe kat edilmek isteniyorsa genel olarak fikri mülkiyet kavramının daha özelde sınai mülkiyet hakkı kavramının toplum vicdanında ve bilincinde yer etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI