Dolar 32,4671
Euro 34,9281
Altın 2.437,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Demir İnşaat’tan akıllı ev La Vida

Demir İnşaat’tan akıllı ev La Vida
16 Haziran 2014 10:58
A+
A-

Demir-Lavida-Hadimkoy-foto-galerisi-yayinda_976_691eeDemir-Lavida-Hadimkoy-foto-galerisi-yayinda_976_691eeİspanyolca ‘hayat’ anlamına gelen ‘La Vida’dan ismini alan Demir İnşaat’ın projesi, yaşamı kolaylaştıran akıllı ev sistemleri ile dikkat çekiyor. Projede, 449 konut ve 39 ticari ünite bulunuyor.

Demir İnşaat, İstanbul Büyükçekmece’de Demir La Vida Projesi’ni hayata geçiriyor. 220 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje, 6 blokta 449 konut ve 39 ticari üniteden oluşuyor. Proje hakkında bilgi veren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kazandıran projeler yapma iddiasıyla lokasyon seçiminde özenli davrandıklarını, bu çerçevede yeni projeleri Demir La Vida için Büyükçekmece’yi seçtiklerini söyledi. Akıllı ev sistemiyle donatılan projenin kullanıcılara büyük kolaylık sağladığını belirten Demir, şunları kaydetti: “İspanyolca ‘hayat’ anlamına gelen ‘La Vida’dan ismini alan proje; yüzme havuzları, yürüyüş yolları, geniş sosyal alanları, yaşamı kolaylaştıracak detayları, yılın 365 günü İstanbul’un en güzel gün batımını sunan manzarası ve ‘Teşekkürler Hayat’ konseptiyle dikkat çekiyor.”

ANNELER RAHAT

Projede, akıllı ev teknolojisi ile telefon ve tabletlerden, evde bulunan lamba, ocak, fırın, perde, kapı, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrolü tek bir tuşla sağlanabiliyor. Demir La Vida’da yaşayanlar, evlerinden otoparktaki araçlarını, parkta veya havuzda oynayan çocuklarını takip etme olanağını da buluyor.

2 YENİ PROJE DAHA GELİYOR

2 yeni projelerinin daha çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Hamit Demir, şunları kaydetti: “İzmir Gaziemir’ deki projemizi Eylül’de lanse edeceğiz. Gaziosmanpaşa Sultangazi’de 55 dönüm arazi üzerindeki, bin 200 konutluk projemizi de Ekim’de vitrine çıkartacağız.” Hamit Demir ayrıca, İstanbul Maltepe’ de de yeni bir araziyle ilgilendiklerini ifade etti.

RAKAMLARLA DEMİRLAVİDA

42 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 730 araçlık otoparkı var. Büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 449 adet konut yer alıyor. Dairelerin ortalama metrekare fiyatı 3 bin 500 TL. Konut fiyatları 183 bin TL’den başlıyor. Projede 90 ile 630 metrekare arasında farklı büyüklüklerde 39 adet ticari ünite var.Yapımına Nisan 2014’te başlanan proje, 2016 yılında tamamlanacak.la vida

GÜL GiBi MANZARA

Gül İnşaat, İstanbul Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Vista Garden, Vista Residenza 4 ve Vista Konakları ile yatırımcılarına doğadan denize, göle eşsiz manzara sunuyor. İngilizce’de ‘manzara’ anlamına gelen Vistaprojeleri isimlerinin hakkını veriyor. VİSTA RESİDENZA 4: Beykent’te, Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü’ne hakim yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. 120 metrekare ve 135 metrekare büyüklüğünde 2+1, 165 metrekare büyüklüğünde 3+1 ve 300 metrekare büyüklüğünde dubleks daire seçeneklerinin bulunduğu projede fiyatlar 360 bin TL’den başlıyor. VİSTA GARDEN: Az katlı geniş mekanlarda, yeşille iç içe huzurlu bir yaşam arayan aileler için tasarlandı. Beylikdüzü’nün orta yerinde hayata geçirilen projede 270 metrekarebüyüklüğünde soyunma odalı 6+2 dubleksler ile 120 metrekare bahçe katı ve 165 metrekare ara kat şeklinde 3+1 daireler yer alıyor. 7 blokta toplam 78 daireden oluşan Vista Garden, 355 bin TL ile 700 bin TL arasında satışa sunuluyor. VİSTA KONAKLARI: 3+1 ve 4+2 tipte 106 daireden oluşuyor. 10 blok halinde hayata geçirilen Vista Konakları, 8 bin 700 metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. Projede daire fiyatları 345 bin TL ile 650 bin TLarasında değişiyor.

MİMAR VE MÜHENDİSE HASAR TESPİT EĞİTİMİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan inşaat mühendisi ve mimarlara Mayıs’tan itibaren hasar tespit eğitimi vermeye başladı. AFAD ile koordineli olarak yürütülen eğitim kapsamında, bugüne kadar 240 kamu personeli hasar tespiti eğitimi aldı. Bakanlık, yıl sonuna kadar toplam 750 inşaat mühendisi ve mimar personele eğitim vermeyi hedefliyor.

VARYAP’IN İHRACINA YOĞUN İLGİ GELDİ

Varyap’ın 30 milyon TL nominal değerli 365 gün vadeli tahvil ihracına yoğun ilgi geldi. Talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen ihraç bir günde tamamlandı. Tahvilin ilk 3 aylık dönemsel faiz oranı aylık yüzde 1.1104, yıllık bileşik faizi yüzde 13.884 olarak açıklandı. Varyap’ın Bodrum Yalıkavak’taki projesi için gerçekleştirilen tahvil ihracı, yine aynı projenin finansmanında kullanılacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI