Dolar 32,4088
Euro 34,8498
Altın 2.448,61
BİST 9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Avea ve FEV işbirliğiyle 9 yılda 3 bin 402 engelli iş sahibi oldu

Avea ve FEV işbirliğiyle  9 yılda 3 bin 402 engelli iş sahibi oldu
03 Aralık 2014 09:51
A+
A-

Avea CEO su Erkan Akdemir2

Avea, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, engelli bireylere iş imkanı yaratan Özümüzle Üretiyoruz Projesi kapsamında iş kollarına ilişkin rakamları açıkladı. Avea’nın destekçisi olduğu Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) işbirliğiyle hayata geçirdiği Özümüzle Üretiyoruz Projesi, son bir senede 153 olmak üzere, 9 yılda toplam 3 bin 402 engelliyi iş sahibi yaptı.

Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Projeyle, engellilerimizin kendi kendilerine yetebilen, sosyal ve ekonomik hayata katılan, üreten bireyler haline gelmelerine yardımcı olurken; aileleri için de yeni bir gelir kapısı yaratmış olduk” dedi.

FEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, “Onların fiziksel engelleri, hayata katılımlarına da engel olmamalı. Hem kendi kendilerine yetmelerini sağlayacak hem de ailelerine destek olacak ekonomik gücü engelli bireylere kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Avea ve Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV), işbirliklerinin çarpıcı verilerini kamuoyuyla paylaştı. İki kurumun engelli bireylere iş imkanı yaratmak üzere birlikte geliştirdikleri Özümüzle Üretiyoruz Projesi kapsamında 9 yılda toplam 3 bin 402 engelli iş sahibi oldu. Bu rakamın 153’ü ise son bir senede işe giren engellilerden oluştu. Engelli vatandaşların istihdamının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonları gibi konularda yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiren Avea’nın önemli destek verdiği projede iş sahibi olan 3 bin 402 kişinin %45’i, Türkiye’nin en büyük 500 sıralamasındaki şirketlere yerleştirilirken; diğer adaylar da sektörünün öncüsü kuruluşlarda istihdam edildi.

En çok çalışılan sektörler; market – mağazacılık, gıda ve finans…

“Özümüzle Üretiyoruz Projesi” kapsamında istihdam edilen, “Görme, işitme, ortopedik, süreğen veya zihinsel” engelleri bulunan bireylerin iş kollarına dağılımına göre; engelli adayların yüzde 19’u market-mağazacılık sektöründe çalışıyor. Gıda ile finans sektörleri ise yüzde 17’lik pay ile market – mağazacılık sektörünü takip ediyor. Proje ile istihdamı gerçekleşen engelli bireyler arasında 650’ye yakın kadın bulunuyor. İstihdam edilenler arasında 1371 kişi ile ortopedik engelliler başı çekerken; onları 673 kişi ile süreğen, 633 kişi ile görme ve 423 kişi ile işitme-konuşma engelli bireyler izliyor.

“Ülke ekonomisine katkı, toplumsal hayatımıza ise değer yaratıyoruz”

Sosyal sorumluluk anlayışlarını fırsat eşitliği ve topluma değer katma prensibi üzerine kurduklarını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Özümüzle Üretiyoruz Projesi’yle ilgili şunları söyledi: “Projeyle, engellilerimizin kendi kendilerine yetebilen, sosyal ve ekonomik hayata katılan, üreten bireyler haline gelmelerine yardımcı olurken; aileleri için de yeni bir gelir kapısı yaratmış olduk. Projemizdeki engelli istihdam sayısını Türkiye’de ortalama hane büyüklüğü olan 3.7 rakamı ile çarptığımızda, yaklaşık 12 bin vatandaşın yaşamında fark yarattığımızı görüyoruz. Bu proje ile engellilerimize iş imkânının yanı sıra ülke ekonomisine katkı, toplumsal hayatımıza ise değer yaratıyoruz. Önümüzdeki dönemde de engellilerin istihdamı konusunda farklı kesimleri kapsayan tüm çalışmalarda işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz.

“Engellilik, sosyal hayata katılmaya engel olmamalı”

Belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşma ve bir meslek sahibi olarak toplumsal hayata katılmanın, her bireyin anayasal hakkı olduğuna dikkat çeken FEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu ise, “Engelli bireylerin de toplumun diğer fertleri gibi kendi kendilerine yetmelerini sağlayacak hem de ailelerine destek olacak ekonomik özgürlüğü kazanmaları gerekiyor. Bu konuda bizlere düşen görev, onların mesleki eğitimlerini tamamlamalarını, iş sahibi olmalarını sağlayacak destek mekanizmalarını oluşturmak ve bu mekanizmaları sürdürülebilir kılmak. Bu kapsamda, Avea ile hayata geçirdiğimiz Özümüzle Üretiyoruz Projesi’nin çok doğru bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum. Proje ile 9 yılda iş sahibi yaptığımız 3 bin 402 engelli bireyin Ülkemizin önde gelen firmalarında iş sahibi olmaları gerçekten mutluluk verici.” dedi.

 EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI