Dolar 32,3794
Euro 34,7059
Altın 2.425,57
BİST 10.005,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Attila Köksal ikinci kez TSPAKB Başkanı seçildi!

Attila Köksal ikinci kez TSPAKB Başkanı seçildi!
06 Haziran 2013 06:26 | Son Güncellenme: 06 Haziran 2013 06:29
A+
A-
tspakb_atilla_koksal

 

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği’nin 5 Haziran 2013 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Attila Köksal yeniden Birlik Başkanlığına seçildi. TSPAKB’nin 30 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında 10 üyeden oluşan yönetim ve denetleme kurulu için seçimler yapılmıştı.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği, 30 Mayıs 2013 tarihinde 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı düzenledi. Genel Kurulda TSPAKB’nin yeni dönem yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Genel Kurulun ardından, 5 Haziran 2013 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Attila Köksal ikinci kez TSPAKB Başkanlığına, Alp Tekince Başkan Vekilliğine seçildi.

Attila Köksal, son iki sene içerisinde Türkiye sermaye piyasasının geleceği adına çok önemli adımlar atıldığını belirterek, “Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile birlikte TSPAKB, yakın dönemde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak faaliyetlerine devam edecek. Bundan sonraki dönem hepimiz için daha büyük önem taşıyor. Önümüzdeki hedefimiz, sermaye piyasamızı dünyada bilinen ve tanınan güçlü bir konuma getirmek olacaktır. Bu doğrultuda Birlik’in sektörle ilgili alınacak kararlarda yol gösterici bir kurum olması ilk önceliğimiz olacaktır” dedi. Ayrıca, yeni dönemde “bilinçli yatırımcı” sayısını artırmak için finansal okur-yazarlık çalışmalarını Türkiye genelinde yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

TSPAKB’nin yeni yönetim ve denetleme kurulu üyeleri şu şekilde belirlendi:

Yönetim Kurulu

Attila Köksal, CFA (Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Ünlü Menkul Değerler)

Alp Tekince (Genel Müdür, Ekinciler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.)

Mustafa Tayfun Oral (Genel Müdür Yardımcısı, Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.)

Bora Böcügöz (Genel Müdür Yardımcısı, Denizbank A.Ş.)

Adnan Bahar (Yönetim Kurulu Başkanı, Bahar Menkul Değerler Ticaret A.Ş.)

Tanju Günel (Yönetim Kurulu Üyesi, Osmanlı Menkul Değerler A.Ş.)

Dr. Serdar Şatoğlu (Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.)

Denetleme Kurulu

Gülsevin Yılmaz (Genel Müdür, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.)

Vesile Şarlıoğlu (Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür, Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.)

Recep Atakan (Genel Müdür Yardımcısı, Anadolubank A.Ş.)

 

 

 

REKLAM ALANI