Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

2017’de üç kere sandık başına gideceğiz.

2017’de üç kere sandık başına gideceğiz.
23 Ekim 2016 13:44
A+
A-

SEÇİM EKONOMİSİ

Politika Koçu ve Süleyman Akay Açıkladı! 2017’de üç kere sandık başına gideceğiz.2017 yılı ülkemizin siyasi hayatında bir dönüm noktası olacağını açıkladı!

suleyman-akay

Uzun yıllardır gündemden düşmeyen “Anayasa değişikliği” Kasım sonunda TBMM’de oylanacak!

Uzun yıllardır gündemden düşmeyen, gündemden düşmemesine rağmen, şekillendirilemeyen Anayasa Değişikliği son halini alıyor. Anayasa değişikliği tasarısı son halini aldıktan sonra, Kasım ayında TBMM’ye gelecek. MHP’nin desteğiyle ve bazı CHP’li Milletvekillerinin desteğiyle 350’den fazla oy alacağı görülen, Anayasa değişikliği, Başbakan Binali Yıldırım’ın en başında açıkladığı gibi, Halka gidecek.

OHAL tekrar uzatılmayacak!

Aralık ayından itibaren OHAL gerekliliklerinin sonlanacağını gözlemlemekteyiz. OHAL gereklilikleri sonlandıktan sonra, OHAL uzatılmayacak ve Ocak 2017’de normale döneceğiz. Nolmalleşme sürecine geçerken, 15 Temmuz’da Halktan alınan desteği, sandıktan da almak için, Anayasa seçimi için sandık başına gideceğiz.

Başkanlık Sistemini de içine alan olan, Anayasa değişikliği Ocak 2017’de sandıkta!

OHAL’in bitim tarihinden hemen sonra 21 ya da 28 Ocak 2017 de Anayasa değişikliğini oylayacağımızı düşünüyorum. Bu oylama sonuç, Yeni Anayasa ve Başkanlığın, %60 civarında Evet alarak geçeceğini düşündüğümüzde, mevcut Cumhurbaşkanı, Başkan olur mu olmaz mı polemikleri gündeme gelecek. Bu tür polemiklerle yıpranmaktansa, Halkın desteğini almak, bütün yöneticiler için en basit ve garantili çözüm olmaktadır.

Temmuz 2017’de Başkanlık seçimi için sandığa gideceğiz.

Biz içeride Başkanlık, Meclis gibi polemiklerle uğraşırken, Güneyimizde, Irak ve Suriye’de yeni oluşumların meydana geleceği ve sınırların tekrar çizileceğini düşündüğümüzde, Hızlı karar veren bir yapının iktidarda olmasının, uluslar atası konjonktürde yitirdiğimiz gücü tekrar kazanmak için elimizi güçlendireceğini düşünüyorum. Polemikleri sonlandırmak ve yeniden enerji toplamak için, Temmuz 2017’de Başkanlık seçimi için sandık başına gideceğiz. Yeni Başkanımızı seçtikten sonra, dışarıda ve içeride barış ve başarı rüzgarları eseceğini düşünüyorum.

Ekim-Kasım 2017’de Erken Seçime gideceğiz.

Dışarıda ve içeride, barış ve başarı rüzgarları esmesinden sonra. TBMM’nin mevcut yapısı dinamik bir başkanlık sistemini desteklemeyeceği için, erken seçime gitme gerekliliği doğacak. HDP ve MHP’nin sandalye kaybedeceği seçimde, AKP ve CHP’nin güçleneceği gerçeği ortaya çıkıyor. Güçlü bir meclis çoğunluğuna sahip, güçlü bir Başkan ile yola devam edileceğini düşünmekteyim.

İşini şansa bırakmak istemeyen Politikacılar, çalışmalara başladılar.

Geçmiş yıllarda, bazı kişiler şans eseri Milletvekili seçilmiş olsa da, günümüzde hiçbir aday işini şansa bırakmak istemiyor. Kendini ve koltuğunu garantiye almak isteyen adayların, şimdiden bu hesapları göz ününe alarak, çalışmalara başladıklarını görmekteyiz.

Güçlü bir Başkan, Güçlü bir Anayasa ve Güçlü bir TBMM ile, Umarım Güçlü Türkiye’yi gerçekleştiririz.

REKLAM ALANI