Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Marka ömrü boyunca yaşar, nefes alır, gelişir”

“Marka ömrü boyunca yaşar, nefes alır, gelişir”
01 Aralık 2014 09:58
A+
A-

GO’nun fark yaratan değişim hikayesini  ustalar anlatı

Brand is You_E Aratay_1 (5)

 Akaryakıt sektörünün genç ve dinamik markası GO’nun hikayesi, Brand is You 2014’te ele alındı. İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, “Değişimin Ustaları / Master of Change” başlığıyla düzenlenen bu önemli platformda GO’nun, birkaç sene önce henüz bir fikir olarak başlayan ve bugün ‘yolların aranan markası’ olmasına uzanan yolculuğunu anlattı. Aratay, “Marka ömrü boyunca yaşar, nefes alır, gelişir” dedi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile Saffron Brand Consultants tarafından düzenlenen Brand is You, iş dünyasında değişimi yöneten profesyonelleri, değişime destek olan sivil toplum kuruluşlarını, bu sürece ilham veren akademisyenleri, kanaat önderlerini ve değişim anlarına şahit olmak isteyen öğrencileri, “yüzyılın en heyecan verici kavramı” olarak nitelendirilen marka çatısı altında bir araya getirdi.

Başarılı markalar Brand is You çatısı altında toplandı

Bu yıl “Değişimin Ustaları / Master of Change” temasıyla dördüncüsü düzenlenen Brand is You, hayatlara anlam katan, organizasyonları dönüştüren liderleri ve marka manifestolarını dünyaya duyurmayı amaçlıyor. 28 Kasım Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans, iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarından Başkan, CEO ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra, çok sayıda sıra dışı girişimci, sanatçı ve aktiviste evsahipliği yaptı. Dünyanın en önemli marka danışmanlık şirketlerinden Saffron Brand Consultants tarafından gerçekleştirilen Brand is You, tüm yıla yayılan bir dizi yurtiçi, yurtdışı etkinlik ile de çok daha geniş ve uluslararası bir kitleye de sesleniyor.

Aratay, “Yolculuğun Ustası” başlığı ile GO’yu anlattı

Başarılı markaları buluşturan konferansta, eşsiz tasarımı ve birçok özgün özelliği ile Türkiye akaryakıt sektöründe yeni bir dönem başlatan GO’nun, birkaç sene öncesinde henüz bir fikir olarak başlayan ve bugün yolların aranan markası oluşuna uzanan hikayesi anlatıldı. Brand is You’da Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğündeki oturumda “Master of Journey / Yolculuğun Ustası” başlığı ile konuşan İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, GO’nun titiz ve yoğun hazırlık döneminden, birbiri ardına açılan yeni nesil yakıt istasyonları ile yollarda başarıya uzanan yolculuğunu anlattı.

 

Renklerini yollardan aldı, felsefesi ‘saygı’ üzerine kuruldu

Akaryakıt sektöründe yer almak için en zor, ancak kendileri için en doğru yolu tercih ettiklerini belirten Eyüp Aratay, “Mevcut bir markayı satın almak, bu işin kolay yolu. Ancak enerji sektöründeki yarım asrı aşan köklü geçmişi ile İpragaz’ın DNA’sını yansıtmak, GO’yu bugüne kadar benzeri görülmemiş özellikleri ile kurgulamak için biz yeni bir marka yaratmayı tercih ettik. En iyiyi yakalamak için iyi bir ekip çalışması gerçekleştirdik; alanlarında en iyilerle çalıştık. Renklerini yollardan alan GO, eşsiz ve çarpıcı tasarımının yanı sıra felsefesi, hizmet yaklaşımı, ürün kalitesi, çevre duyarlılığı gibi birçok açıdan benzersiz bir yapıda. Arkasında bulunan ve sadece sektörünün değil, Türkiye’nin en önemli markalarından İpragaz’ın DNA’sını taşıyan GO, özgün yapısı ile kısa sürede yolların aranan markası oldu. Felsefesini; ‘insana’, ‘çevreye’, ‘yasalara’ ve ‘araca’ saygı üzerine oluşturan GO, yeni nesil yakıt istasyonları ile sektöründe yeni bir dönem yarattı” dedi. GO’nun marka yolculuğunun hala devam ettiğini belirten Aratay, “Marka, taşıdığı isim, temsil ettiği kurum ile birlikte yaşayan bir süreçtir. Ömrü boyunca yaşar, nefes alır, gelişir. Biz de her detayda sürdürdüğümüz ‘daha mükemmeli, daha iyiyi arayışımız’ ile GO markasının bu yaşam ve gelişim sürecine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Birbirinden renkli 30 ünlü isim, 24 ayrı başlık altında konuştu

Bu yıl “İyi bir fikriniz varsa, markanızla dünyayı değiştirebilirsiniz” mesajını da taşıyan Brand is You’da konuşmalar, 24 ayrı “Master of …” başlığı altında yapıldı. Eyüp Aratay’ın “Master of Journey / Yolculuğun Ustası” başlığındaki tek konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den, Dünya Dalış Rekortmeni – Diyetisyen – Şahika Ercümen’e kadar renkli ve önemli toplam 30 isim marka hikayelerini paylaştı.

Markaların buluşma platformuna İpragaz ve GO desteği

2011 yılında ‘‘Markanın Geleceği’’ teması ile düzenlenen ilk Brand is You’nun konukları arasında, İpragaz CEO’su Selim Şiper de yer almıştı. 2012 yılında “Marka Türkiye” olan Brand is You’nun teması, 2013’te ise “Türkiye’nin Kahramanları” olmuştu. Türkiye’nin başarılı markalarını çatısı altında toplayan Brand is You konferanslarına 2012 yılından bu yana aralıksız olarak destekleyen İpragaz’ın yanında bu yıl, akaryakıt sektörünün genç ve dinamik markası GO da yer aldı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI