Dolar 32,4639
Euro 34,7103
Altın 2.436,27
BİST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

VakıfBank’tan ilk çeyrekte 523 milyon TL net kar

VakıfBank’tan ilk çeyrekte 523 milyon TL net kar
04 Mayıs 2013 05:33 | Son Güncellenme: 04 Mayıs 2013 05:36
A+
A-

HALIL AYDOGAN 4

Net karını yıllık bazda %24.5, çeyreklik bazda %16 artıran VakıfBank, 2013 yılının ilk çeyreğinde 522.7 milyon TL net kar elde etti. VakıfBank’ın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre %12.8 artışla 106.8 milyar TL’ye, nakdi kredileri ise %15.3 artışla 69.4 milyar TL’ye yükseldi.

 

2013 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıklayan VakıfBank’ın Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayrinakdi kredi toplamı 87.5 milyar TL’ye ulaştı. Bilançosunda kredilerin payı %65’e yükselen VakıfBank, reel ekonomiye en çok destek olan bankalardan biri oldu.

 

 İstikrarlı karlılık artışı

 

 2013 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan; VakıfBank’ın son dönemlerde istikrarlı bir şekilde karlılığını artırmaya devam ettiğini, ilk çeyrekte ulaşılan 523 milyon TL net kar ile ortalama özkaynak karlılığının %17.4, ortalama aktif karlılığının ise %2 seviyesine yükseldiğini ifade etti.

 

 Reel ekonomiye artan destek

 

 Nakdi kredilerini yıllık bazda %15.3, çeyreklik bazda %2.2 oranında artırarak 69.4 milyar TL’ye yükselttiklerini; üretime, ihracata, projelere ve dolayısıyla istihdama destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Aydoğan, “VakıfBank verimliliği yüksek kredi segmentlerinde büyümeye ve ekonomiye değer yaratmaya devam ediyor” dedi.

 

 Artan kaynak çeşitliliği

 

 VakıfBank’ın önceliklerinden birinin kaynak çeşitliliğini ve kaynaklarının vadesini artırmak olduğunu vurgulayan Genel Müdür Aydoğan sözlerine şöyle devam etti:

 

“Gerek yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğumuz bono ve tahvil ihraçları, gerekse yurt dışından sağlamış olduğumuz uzun vadeli kredilerle kaynak yapımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Mevduat dışı kaynak çeşitlendirmesi stratejimizin Türk bankacılığının yapısal sorunu olan aktif-pasif vade uyumsuzluğunu azaltmak için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarında yatırımcılardan ilgi gören bono ve tahvil ihraçlarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

 

 Karlılıkla büyüme

 

VakıfBank’ın yeni şube açılışlarına ve personel alımına devam ettiğinin altını çizen Aydoğan, bankanın güçlü sermaye yapısı ve kredi ağırlıklı verimli büyüme stratejisi ile büyümeye ve karlılığı sürdürülebilir şekilde artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

 

REKLAM ALANI