Dolar 32,5767
Euro 34,9899
Altın 2.462,54
BİST 9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Üniversiteler arası proje yarışması başlıyor

Üniversiteler arası proje yarışması başlıyor
21 Ekim 2014 10:46 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2014 10:47
A+
A-

yesil binaRönesans Holding, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu etraf vilayetlerde üniversiteler arası proje yarışması düzenleyecek. . “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada öğrenciler; çevre dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, orijinal ve sürdürülebilir projeler geliştirmek için çalışacaklar.

Rönesans Holding, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla milli çapta düzenlediği ‘üniversitelerarası proje yarışması’ kapsamında, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana’da mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileriyle bir araya istikbal.

27 Ekim Pazartesi günü Harran Üniversitesi, 5 Kasım Çarşamba günü Adana’da Çukurova Üniversitesi, 11 Kasım Salı günü ise Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenecek seminerlerde, Rönesans Holding yöneticileri, mimarlık ve mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek seminerlerde, birikimlerini geleceğin mimarlarına ve mühendislerine aktaracak.

YARIŞMA KOŞULLARI

Yarışmaya memleket genelindeki bütün üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, en çok 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecekler. Bunun yanı sıra, aynı üniversiteden aniden çok takım da yarışmaya katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada öğrenciler; etraf dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, orijinal ve sürdürülebilir projeler geliştirmek için çalışacaklar. Bu sayede, gençlere hem yaratıcı bir proje hazırlama hem de kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunulacak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖDÜLLER

Gençlerin ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘etraf dostu sistemler’ konularındaki yenilikçi fikirlerinin projeye dönüştürülmesi amaçlandığı yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları , 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, ‘En yenilikçi en sürdürülebilir proje’ ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10.000 TL, ikincisine 6.000 TL, üçüncüsüne ise 4.000 TL nakit ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılan başarılı ekiplere ayrıca Rönesans Holding bünyesinde istihdam edilmenin fırsatı da sunulacak.

Yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve ev olmak üzere üç farklı bina tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak.

YARIŞMANIN HEDEFİ

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yeni bir fırsat sunuyor Rönesans Holding, bu müsabaka ile vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine müsait, etraf dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda ‘yeni bir yaklaşım’ sunan alternatif düşünce projelerinin üretilmesi hedefleniyor.

Yarışma ile ilgili bütün detaylara müsabaka için hazırlanan internet sitesi sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. 6 Mart 2015’te de mükafat merasimi düzenlenecek ve projeler sergilenecek.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI