Dolar 32,3793
Euro 34,7276
Altın 2.432,28
BİST 10.024,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Şirketlerin geleceğini iletişim belirliyor

Şirketlerin geleceğini iletişim belirliyor
21 Nisan 2014 06:39 | Son Güncellenme: 01 Haziran 2014 01:50
A+
A-

Burcak Ilimanİşletmeler arası rekabetin her geçen dakika arttığı dünyada, kurumların rakiplerinden sıyrılıp ön sıralarda yer alabilmeleri için; hedef kitlelerinin, çalışanlarının yani ilişki içerisinde oldukları herkesin güvenlerini kazanmaları, aidiyet duygusunu geliştirmeleri ve farkındalık yaratmaları gerekiyor. Bu koşulları sağlayan şirketler; süreklilik yolunda en sağlam adımı atmış oluyor. Kendini doğru ifade eden, toplumun gözünde itibarı yüksek ve başarılı olan işletmelere bakıldığında, etkin bir iletişim stratejisi sergilendikleri görülüyor. Doğru kitle iletişim araçlarıyla, doğru zamanda, doğru hedef kitleye hitap eden firmalar, kamuoyu tarafından daha kolay anlaşılarak toplumun güvenini kazanıyor. Kısacası, iletişim şirketlerin başarıya ulaşmalarındaki en önemli faktör olarak nitelendiriliyor.

İşletmeler Dürüst Ve Şeffaf İletişim İle İlişkilerini Sağlam Temeller Üstüne Oturtmalı…

İşletmelerin hedef kitleleriyle düzenli ve güvenilir bir iletişim kurabilmelerinin profesyonel halkla ilişkiler desteğiyle mümkün olabileceğine değinen Avantgarde İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Burçak ILIMAN; “Günümüzde şirketler toplumun gözünde güven kazanmaya, bunu sürekli hale getirmeye ve güçlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Edindiğimiz bilgiler, deneyimlemeler sonucunda birey olarak bile kendimize yol haritası çizip o doğrultuda bir yaşam sürerken, şirketlerin de sürdürülebilirliğini devam ettirebilmesi adına stratejik iletişim planı doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu plan dâhilinde de birinci aşamayı, şirketlerin uzun vadede işleyişlerini sürdürebilmeleri adına kamuoyunu bilgilendirmeleri oluşturuyor. Bilgilendirmenin sağlanmasına imkân veren, onu sağlayan en önemli etkinlik ise halkla ilişkiler olarak karşımıza çıkıyor. İster kurumlar ve hedef kitleleri arasındaki ilişki olsun, isterse insan ilişkileri olsun; bağın sağlıklı ve kuvvetli olması için gerekli olan en temel olgu iletişimdir. Bu kavram, kurum içinde veya dışında gerçekleştirilen doğru yönetim, etkili organizasyon vb. çalışmalarla elde edilebilir. Bu doğrultuda iletişim kurumlar için bir güven ortamını da beraberinde getirir.  Sonuçta güvenin kazanılması zor, kaybedilmesi ise çok kolaydır. Bunun için işletmeler dürüst ve şeffaf bir iletişim ile ilişkilerini sağlam temeller üstüne oturtmalıdır.” dedi.

Asıl Amaç İletişimi Sağlayarak Başarıyı Sürekli Hale Getirmek…

Halkla ilişkilerin en önemli faaliyetlerinden birinin, işletmenin toplum gözündeki güvenini ve itibarını güçlendirmek ve bu amaçla iletişim çalışmalarına yön vermek olduğunu belirten ILIMAN; “Gerçekleştirilen iletişim çalışmalarında; öncelikli olarak işletmeler çalışanları ile ilişkilerini düzenleyerek ilk adımı atmalıdır. Motivasyonu yüksek çalışanlar ile önemli projelere imza atılarak kurumun başarısı da sağlanır. Yaptığı başarılı projeleri sıcak medya ilişkileri ile hedef kitlesiyle buluşturan işletmeler marka bilinirliliğini de arttırır ve işletmenin imajını olumlu yönde güçlendirir. Her işletme sektörde farkındalık yaratmak ve başarılı olmak ister. Başarılı işletmelere bakıldığında başarının altında yatan en büyük etkenlerden biri işletmenin çevresiyle düzenli ve sağlıklı bir iletişim kurmasıdır. İletişimin toplum üzerindeki etkisinin farkında olan işletmeler bunun için ayrı bir çaba sarf eder. Sonuçta toplum gözünde saygınlığı artan markalar başarı merdivenlerini rakiplerinden daha rahat ve hızlı bir şekilde çıkar. Halkla ilişkilerin asıl amacı hedef kitle ile iletişimi sağlayarak başarıyı sürekli hale getirmektir.” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI