Dolar 32,4087
Euro 34,8145
Altın 2.404,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

‘Ramazanda bakliyat fiyatı düşecek’

‘Ramazanda bakliyat fiyatı düşecek’
09 Haziran 2015 13:13
A+
A-

Mehmet Erdoğan-1

Ramazan ayında bakliyat fiyatlarında artış olmayacağı şeklinde açıklamalar sürerken Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan ayında ürün bazında yüzde 4 oranında indirimler uygulayacaklarını belirterek düzenlenen kampanyalarla tüketicinin fiyat düşüşlerini daha fazla hissedeceğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda gıda fiyatlarında artış yaşanmasına karşın, bakliyat-hububat üreticileri Ramazan ayı için tüketiciye müjdeli haberler veriyor. Ürün bazında yüzde 4 fiyat düşüşlerinin yanı sıra kampanyalarla da tüketiciye alışverişte kolaylık sağlamayı hedefleyen Sezon Pirinç’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan ayında bakliyat-hububat fiyatlarında düşüşün gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bu yıl iklim koşullarının elverişli seyretmesinden ötürü üretimde çok sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek “Bu nedenle bakliyat ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı beklemiyoruz hatta kırmızı mercimek gibi bazı ürünlerde gerileme söz konusu” dedi.

Tüketici alışkanlıkları değişti

Geçmiş yıllarda Ramazan ayı süresince tüketicilerin gıda stoklama eğilimine girdiğini ancak son zamanlarda tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini, toplu satın alma yerine aralıklarla alımın devam ettiğini söyleyen Mehmet Erdoğan “Geçmiş yıllara kıyasla satışlarda ciddi oranda bir artış olmayacaktır ancak biz her yıl olduğu gibi tüketicimize fayda sağlamayı sürdüreceğiz. Ramazan ayı süresince bakliyat ürünlerimizde yüzde 4 civarında bir indirim uygulayacağız” diye konuştu.

Üretici teşvik edilmeli

Türkiye’nin gıda politikasının ithalat yerine kurmaktansa üreticiye destek olarak üretimi artırmaya teşvik etmesi yönünde olması gerektiğini belirten Mehmet Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Gıda gibi önemli stratejik bir üründe dışa bağımlı hale gelmeyi arttırmak, kısa dönemde fiyatları düşürse bile uzun dönemde ülke üretimini negatif etkileyen bir faktör olur. Böyle stratejik bir üründe dışa bağımlı olmak son derece tehlikeli. Üretimi maksimize etmek temel çözüm. İthalata girdiğiniz zaman aslında genel olarak başka ülkelerin üreticisini desteklemiş oluyorsunuz, kendi üreticinizi de mağdur ediyorsunuz. Tüketici bundan geçici olarak memnun olabilir ancak uzun dönemde son derece tehlikelidir.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI