Dolar 32,4687
Euro 34,7835
Altın 2.442,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Muşlular Buluşuyor

Muşlular Buluşuyor
20 Mayıs 2013 09:11 | Son Güncellenme: 01 Haziran 2013 21:15
A+
A-

bina resmi - Kopya

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı  01 Haziran 2013 Cumartesi günü  Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi’nde Muş Gecesi düzenleyecek.

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın tanışma ve kültürel amaçlı düzenleyeceği gecede   eğitim,kültür ,siyasi ,ticari gelişmelerin ön planda olacağı, Muş milletvekillerinin, Derneklerin  ve İş adamlarının da katılımıyla, sorunların çözüm önerilerin konuşulmasının yanı sıra gecede Muş ve İlçelerinin içinde ve dışındaki  Muşluların tanışıp kaynaşması, Muş gelenek  ve  görenekleri,folkloru,yemekleri  ve Muşlu sanatçıların tanıtılması vakıf bünyesinde buluşmanın amaçları arasında .

folklor muş - Kopya

Vakfın genel amacı ise;

Muş’un dışındaki halkın Muş ili,ilçe ve köyleri ile ilgili irtibat ve yardımlaşmasını sağlamak, Muşluların madden ve manen gelişimleri adına ,Eğitim amacını gerçekleştirmek üzere; okul, dershane, yurt, kreş, derslikler kurmak amacı kapsamında yetenekli, yoksul öğrencilere burs vermek, kitap, öğretim araştırma araç ve gereçlerini temin etmek. Muş folklor müziğini ve Muş halk oyunlarını üslup ve özellikleri ile gelenek ve göreneklerini yaşatmak.

 

Sağlık amacını gerçekleştirmek üzere; Yoksul hastaların tedavileri için gerekli olan ilaç, araç ve gereçlerini ücretsiz olarak temin etmek, Fakir hastalara ve düşkünlere tedavi ve ilaç yardımında bulunmak, muayene ve tedavilerine yardımcı olmak, imkanlar dahilin de klinik, dispanser ve hastaneler gibi sağlık kuruluşları açmak ve çalıştırmak.

 

 MUŞEVİ” açarak içinde lokal, dinlenme tesisi ve  kütüphane tesis edilerek hemşerilerin bir araya gelmesini ve kaynaşmasını sağlamak ve Muş ilinin ticari gelişimini sağlamak.

muş yemekleri - Kopya

 

Muş Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı  Dr. Orhan Sami Gültekin: Muş ve İlçelerinin tarihsel,kültürel, sanatsal, turistik, folkrolik yönlerini ,gelenek ile göreneklerinin bir arada olacağı ve sorunlarımızı önerilerimizi sunacağımız bu özel  gecede hemşerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyacağız.

 

Muş Gecesi : Saat:19:30 ile 23:30 saatleri arasında

 

Yer: İstanbul Eyüp Belediyesi (Yeni) Kültür Merkezi

          Silahtar Ağa Caddesi  Yunus Gösteri Merkezi yanı. Eyüp/İstanbul

          

Tarih:  01 Haziran 2013 Cumartesi

Saat  :    19:30 – 23:30

LCV :    30 Mayıs 2013 tarihine kadar 

              (0533 961 90 49- 0212 513 17 52)

 

www.musvakfi.org

 

REKLAM ALANI